Microsoft Hyper-V

Hyper-V Replica – Genel Bakış

Hyper-V Replica, Hyper-V hostun üzerinde bulunan sanal makinelerin farklı lokasyonda olan bir Hyper-V hostuna replikasyonunu sağlar. Microsoft’un felaketten kurtarma çözümüdür.

061514_2036_hypervrepli1

Hyper-V Replica Process

  • Üretici Bağımsız : Herhangi bir üretiye bağlımlı oladan kullanma imkanı vardır. Mevcut sunucu, depolama ve ağ üreticilerine bakmadan hedef tarafta farklı donanım üzerinde hizmet veren Hyper-V hosta replikasyon yapar.
  • Veri güvenliği, askekron yapı : Hyper-V Replica, VSS (Volume ShadowCopy Service) desteği ile replikasyon sağlar. 5 dakikalık gecikme ile replikasyon devam eder.
  • Çapraz replikasyon : Kendi ortamınızda çalışan domain yapınıza üye bir Hyper-V Host üzerindeki sanal makineyi, herhangi bir Workgroup olarak çalışan bir Replica Hyper-V Host’a gönderebilirsiniz.
  • Transfer, periyodik replikasyon : Bütüm replikasyonu TCP/IP üzerinden sağlar. HTTP veya HTTPS kullanarak hedef host arasında iletişimi kurar.
  • Artımlı Replikasyon : İlk replikasyon bittikten sonra replikasyon sürecini artık değişen verinin gönderilmesiyle devam eder.
  • Kesintisiz Replikasyon : Aktif iş yükleriniz hizmetlerine devam ederken, replikasyonu oluşturabilirsiniz. Bu sırada herhangi bir hizmet kesintisi yaşamazsınız

Hyper-V Replica Bileşenleri

Replication Engine
Replikasyonu yönetimini sağlar, Replikasyonu detaylandırıp, Initial Replikasyon, Delta Replikasyon, Test Failover, Failover gibi işlemleri yönetir.

Change Tracking Module
Replikasyonu sağlanan iş yükünü izler ve herhangi bir deşiklikte artımlı olarak gidecek veriyi belirler.

Network Module
Hostların replikasyonu için güvenli(ssl) bağlantı ve sıkıştırılmış bir yol sağlar. Konfigürasyona göre istenilen portları kullandırabilir.

Clustering Broker Service
Hyper-V Failover Cluster ortamlarında bulunur. Failover Cluster yapısında Hyper-V Replica kullanabilmek için bu rolün Failover Cluster yapısına eklenmiş ve yapılandırılmış olması gerekir. Eğer bir Failover Cluster yapısı varsa, Hyper-V Replica, Clustering Broker cluster objesi üzerinden yapılabilir ve Cluster içindeki tüm nodelar için geçerli olur.

About author

Mücahid has been to work about 11 years in IT sector. He helps customers for security, backup solution and disaster recovery plans. He is working about technical at ESET Turkey. He is co-founder Unify Türkiye He loves travel, chat, coffee and music. Therefore you can find yourself in his desk
Related posts
Microsoft Hyper-V

Windows 10 Fall Creators Update ile Hyper-V’deki Yenilikler nedir?

Microsoft Hyper-VServer 2016

Windows Server 2016’da Hyper-V Yenilikleri Neler ?

Microsoft Hyper-V

Microsoft Hyper-V Üzerindeki Makine Envanteri nasıl çıkarılır ?

Microsoft Hyper-V

Hyper-V Replica ile Replikasyon Yönetimi

Portal güncellemelerinden haberdar olun!

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir