System Center Configuration Manager (SCCM)

SCCM 12 – SUP/WSUS – Software Update Group nasıl oluşturulur ve istemcilere güncelleştirme nasıl deploy edilir ?

WSUS entegrasyonu yaparken 2 problemle karşılaşmıştık ve bu problemleri çözdük. Diğer bir konu ise Software Update Point üzerinden istemcilere ilgili güncellemeleri yüklemek oldu.

Entegrasyon yapılırken kategoriler ve ürünleri belirlemiştik, bunların yönetimini kolaylaştırmak adına filtre kullanarak grup haline getirmemiz gerekir. Böylelikle hangi grupları, hangi Device Collection’a göndereceğimizi belirlemekte kolaylık sağlayacaktır. Bu demo da Windows 7 işletim sistemine sahip olan makinelere Windows 7 ismini verdiğimiz Windows 7 güncellemelerini içeren grubu deploy edeceğiz.
İlgili grup seçildikten sonra “Deploy” diyerek devam edilir.

Kuracağımız güncellemeyi paket olarak istemcileri ulaştıracaktır. Bu pakete isim vermek gerekiyor. Ardından ise Device Collection bölümünden hedefimizi seçmemiz gerekiyor.. Özet olarak bu güncelleştirme paketini hangi istemcilerde kurulması gerektiğini belirtiyoruz.

Bu paketlerin zorunluluk seviyesini belirtiyoruz. “Required” şeklinde oluşturduğunuzda kurulumun mutlaka gerçekleştirmesi gerektiğini belirtiyoruz. Available şeklinde seçildiğinde istendiği takdirde kurulum başlar.

Bu güncellemelerin ne zaman gerçekleşebilirliğini ve ne zaman sonlandırılması gerektiğini de ayrıca belirtebilirsiniz. Böylelikle uygun zamanlar seçildiğinde ağ ve kullanıcıların bu durumdan olumsuz bir şekilde etkinlenmeden güncelleştirmeler istemciler üzerinde yüklenilebilir .

Kullanıcılara bu durum ile ilgili bildirim gönderebilirsiniz. Bazı güncelleştirmelerin yüklenebilmesi için sistemin yeniden başlatılması gerekebilir. Bu durumlarda kullanıcı bu bildirimleri alarak istenen aksiyon sağlabilir.

Ortamınızda bir System Center Operations Manager varsa bu işlemlerin durumlarını Operations Manager üzerinden takip etmenizi sağlar.

Güncelleştirme paketinizi dilerseniz paylaştığınız noktadan ya da ilgili istemcilerin kendi üzerine kopyalarak yüklemesini sağlayabilirsiniz, ağ durumuna bakarak uygun seçeneği seçmenizde fayda var.

Güncelleştirmeye ait paketlerin nerede duracağını belirtebiliriz. File sharing olarak kullanıdığınız alanınız varsa kullanabilirsiniz.

Bu güncelleştirmelerin dağıtım nokatasını da ayrıca belirleyebilirsiniz. Birden fazla şubesi olan kurum veya kuruluşlarda ilgili lokasyona ait dağıtım noktası mevcutsa ilgili işlemler o dağıtım noktasından gerçekleşir. İlgili güncelleştirmeler daha hızlı istemciler üzerinden gerçekleşecektir.

İlgili güncelleştirme paketlerin ne şekilde teymin edilmesi gerektiğini belirtiyoruz, önceden indirilmişse ilgili path seçilerek devam edilir. İlkkez bu işlem yapılıyorsa Internet kullanılarak indirilir.

Güncelleştirmelerin dil seçilir ve devam edilir.

Hangi gücelleme paketlerinin indirileceğiniz özetini görüntüleyip devam edilir.

İşlem başladığında ise ilgili güncelleştirme paketlerinin belirtiğimiz path’te indiği görüntülenir.

İşlemler bittiğinde belirttiğimiz istemcilere güncellemeler yüklenecektir.

cover_wsus

Görüldüğü gibi “Install All” diyerek yada ilgili güncellemeye tıklayarak “Install” tıklandığında güncelleştirmeler ilgili makine üzerinde gerçekleşecektir.

About author

Mücahid has been to work about 11 years in IT sector. He helps customers for security, backup solution and disaster recovery plans. He is working about technical at ESET Turkey. He is co-founder Unify Türkiye He loves travel, chat, coffee and music. Therefore you can find yourself in his desk
Related posts
System Center Configuration Manager (SCCM)

System Center Configuration Manager (SCCM)Nedir?

System Center Configuration Manager (SCCM)

SCCM Console yavaşlığı nasıl giderilir ?

System Center Configuration Manager (SCCM)

SCCM 2012 ile Windows 7 işletim sistemini Windows 10’a yükseltme nasıl yapılır ?

System Center Configuration Manager (SCCM)

SCCM 2012 R2 Client Settings ayarı nasıl yapılır?

Portal güncellemelerinden haberdar olun!

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir