Güvenlik Teknolojileri

Email Gateway – Hosted Email Security Trend Micro nedir ve nasıl kurulur?

Email Gateway neden gereklidir , ne iş yapar ? Email Gateway mail sunucunuz ile dış dünya (internet) arasına konumlandırılan bir yazılımsal çözümdür. Etrn , Atrn hizmetleri hatta firewall’unuz dahi varken bunun gibi bir yazılıma neden ihtiyacınız olsun ki diye düşünebilirsiniz.

Ancak gündemimize de bahis olan Cyrptolocker virüsleri , Spam mailler ayrıca kendi mailleriniz, spam maillere düşmenize sebep veren Mx kayıtlarınız , blacklistlere dahil olmanıza sebep veren yönetimi zor sayılabilecek kayıtlarınız var iken sizin yerinize bir çok anlamda temiz bir mail alışverişi sağlayabileceğiniz bu ve benzeri hizmet verebilecek hizmetlerden faydalanarak mail alışverişinizi sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebilir ve kayıtlarla mücadele etmek zorunda kalmazsınız.


Yakın zamanda tecrübe ettiğim ürünlerden birisi olan Hosted Email Security ürünü ,  Trend Micro’nun üretmiş olduğu bir çözümdür.Biraz bu üründen bahsediyor olacağım.Bu ürün çoğunlukla sizin firewall , exchange ve ya antivirüs yazılımlarınızda konfigürasyonlar yaparak gelen , giden maillerin denetlenmesini , karantinaya aktarılması ya da direk deny almasını sağlayacağınız işlemlerini çoğunu kurulumla birlikte zaten size sağlıyor. Burada sizin ekstra ihtiyaç duyabileceğiniz sadece exceptionlar kalıyor.Yazının devamında derinlemesine olmamakla birlikte kurulumu ve temel özelliklerinden bahsedilmektedir.. Ürünün demosunu açtırdığınızda ve ya alımını sağlamanızın ardından size bir panel açılmaktadır. Aynı zamanda size kayıtlarınızın yönlendireceğiniz yeni bir NS kaydı verilmektedir. NS kayıtlarınızı alan adınızı aldığınız yerden yönlendirmeniz çalışması için gereklidir.Panele bağlanıp aşağıdaki ekrana ulaşabilirsiniz:Bu ekranda  ;Domain name kısmına : Alan adınızı giriniz ,Seat count’a “lisansınızda belirtilmiş olan kullanıcı sayısı” girilebilir.Inbound Server’a ise mail server’ınızın bulunduğu Static IP’yi , mail alışverişi yaptğınız port olan Ör:25 portunu ve Preference kısmına öncelik sırası girebilirsiniz. Enable outbound kullanımı insiyatife bağlıdır ancak sizi blacklistlere düşmenizi engelleyecek kısım da burasıdır. Mail server’ınızın gönderdiği mailleri denetler bu kısma sadece Static IP’nizi girmeniz yeterli olacaktır. “Eş zamanlı olarak exchange mail üzerindeki FQDN değerini TrendMicro’nun size vermiş olduğu yeni FQDN ile değiştirerek yönlendirmelerinizi tamamlamış olursunuz. ”


Ayrıca bu alana birden fazla Domain ekleyebilirsiniz. Örneğin : UnifyTurkiye.com , UnifyTurkiye.net , UnifyTR.org alan adı ile biten mail adresleriniz varsa Seats Count’larınızı alan adlarınızda kaçar tane mail adresi var ise paylaştırarak birden fazla alan adı için email Gateway kurulumunuzu yapmış olursunuz.

İkinci kısım olan ürün içeriğinde giden gelen maillerin izlenmesi , karantinaya gönderilmiş olan maillerin gözetlenmesi ve Policy ayarları hakkında olacaktır. sizi ilk önce Dashboard ekranı karşılayacaktır kullanmaya başladığınız an itibari ile analizlerinizi bu ekrandan takip edebilir tarih aralığı vererek belli bir dönemi , tespit ve incelemeler için kullanabilirsiniz. Gönderilen ve alınan iletiler (inbound , outbound) olarak ayrıştırılmaktadır.


Policy ekranında ise default’ta gelen bi takım kuralları düzenleyebilir veya yenilerini ekleyebilirsiniz. Order No:1 olan kural hariç.


Quarantine bölümünden ,  gelen ve giden mailleriniz arasında hangilerinin karantinaya alındığını gözlemleyebilir , insiyatifinize bağlı olarak içeri girişine olanak sağlayabilirsiniz. Deliver (Not Spam) seçilmiş olan mailin içeri alınmasına olanak sağlar.


Mail Tacking ile mail trafiğinizi gözlemleyebilir hangi mail için hangi aksiyonun alındığını öğrenebilirsiniz.


Bir sonraki yazıda kullanımı ile ilgili daha daha detay bilgileri paylaşıyor olacağım.

Related posts
Güvenlik Teknolojileri

Cisco ISE Local Kullanıcı İşlemleri ve AD Bağlantısı nasıl yapılır?

Güvenlik TeknolojileriMicrosoft Azure

Azure Sentinel'e genel bakış ve yorum

Güvenlik Teknolojileri

Safetica DLP nedir?

Ağ TeknolojileriGüvenlik Teknolojileri

Fortigate Firewall – IPv4, Gruplama ve Policy nasıl yapılır?

Portal güncellemelerinden haberdar olun!

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir