Güvenlik Teknolojileri

Email Gateway – Hosted Email Security Trend Micro – Bölüm 1

Merhaba ,

Hosted email Security tarafınıza spam maillerin ulaşmaması için Spam Filter özelliğini default’ta kurulu halde getirir. Ancak HES’in katı kurallarından kaynaklanan sizin için Spam olmayan ancak güvenlik kriterlerini yerine getirmemiş mail adreslerini de Spam olarak aygılayayıp Quarantine bölümüne atarak size ulşamasını engelleyebilir. Böyle durumlarda HES tarafında Karantinaya düşen mailleri saat dilimlerinde (günde en fazla 3 defa olmak üzere) size liste halinde göndermesini sağlayabilirsiniz.

Şimdi anlatılacak olan işlem Son kullanıcıların tarafına ulaşacak olan maildir. Yani siz bu işlemi yaptığınızda ilgili maili kim kullanıyorsa bu maillerin girişine o karar veriyor olacaktır.

Bunun için yapılacak olan ayar aşağıdaki gibidir.

Öncelikle Konsolunuzu açtıktan sonra Qarantine ‘nin altında yer alan à Digest Settings’e giriş yapmalısınız.


Ardından à Frequency alanında görüntüleyebileceğiniz Daily ve Weekly (günlük , haftalık) seçiminizi yapınız. Hemen altındai Schedule seçeneği ile hangi saatlerde tarafınıza gönderilmesini istiyorsanız (+) seçeniğine tıklayarak çoğaltabilirsiniz.


Tarafınıza gönderilecek olan mail aşağıdaki gibi olacaktır. Burada “Release” seçeneği ile mailin kesinlikle Spam olduğuna karar verirseniz , tamamen silebilir ve ya Approve Sender & Release seçeneği ile mailin karantinadan çıkartılarak tarafınıza ulaşmasını sağlayabilirsiniz.


Eğer bu kararı son kullanıcılarınıza verdirmek istemiyorsanız sizin tüm Karantina mailleri görebileceğiniz ekran aşağıdaki gibidir.

Aynı menü olan Quarantine’den Query’yi seçiyorsunuz.

àSol tarafta görüntülediğiniz From – To tarih ve saat aralıklarınızı seçiyorsunuz.

àİncoming / Outgoing olarak gelen ve giden maillerinizden hangisini incelemek isterseniz seçiminizi yapıyorsunuz. Ardından alan adınızı seçiyor veya mail adresinizi yazıyorsunuz. (incelemek istediğiniz kritere göre kendiniz belirleyebiliyorsunuz.

“Search” butonuna tıkladığınız Karantinadaki mailleriniz ekrana getiriliyor ve siz bunlardan herngi birinin spam olmadığına karar verirseniz Checkbox’ını seçip “Deliver” dediğinizde ilgili mail adresine ulaştırılmasını sağlıyorsunuz.


Trend Micro Hosted Email Security hakkındaki bir sonraki yazımızda görüşmek üzere.

Related posts
Güvenlik Teknolojileri

Cisco ISE Local Kullanıcı İşlemleri ve AD Bağlantısı nasıl yapılır?

Güvenlik TeknolojileriMicrosoft Azure

Azure Sentinel'e genel bakış ve yorum

Güvenlik Teknolojileri

Safetica DLP nedir?

Ağ TeknolojileriGüvenlik Teknolojileri

Fortigate Firewall – IPv4, Gruplama ve Policy nasıl yapılır?

Portal güncellemelerinden haberdar olun!

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir