OneNote

OneNote Class Notebook Eklentisi ile Sınıf Not Defteri Oluşturma

Class Notebook öğrenci ve öğretmenlerin etkileşimli çalışmasını sağlayan bir Office 365 hizmetidir. Bizler Class Notebook Add-in (Sınıf Not Defteri Eklentisi) kullanarak nasıl bir sınıf not defteri oluşturulduğunu göreceğiz. Aslında şunu söylemekte fayda olacağını düşünüyorum. Class Notebook Add-in (Sınıf Not Defteri Eklentisi) içerisinde direk olarak bir sınıf not defteri oluşturmuyoruz. Bu Class Notebook Add-in (Sınıf Not Defteri Eklentisi) sadece bize bir kısa yol sağlıyor ve Office 365 hizmetimize kısa yoldan bağlanıp yeni bir not defterinin web paneli üzerinden oluşturmamıza yardımcı oluyor. Kısacası bu işlemi web tarayıcımız üzerinden gerçekleştiriyoruz. Şimdi bu işlemi ufak bir uygulama ile birlikte görelim.

OneNote Class Notebook Eklentisi ile Sınıf Not Defteri Oluşturma-01

Öncelikle OneNote uygulamamızı açarak Sınıf Not Defteri sekmemize gelelim. Şimdi ise Sınıf Not Defteri Oluşturma butonuna tıklayalım.

OneNote Class Notebook Eklentisi ile Sınıf Not Defteri Oluşturma-02

Kullandığımız web tarayıcısında karşımıza Office 365 web sayfası açılacaktır. Görüldüğü gibi artık OneNote uygulamamız üzerinde hiçbir işlem gerçekleştirmeyeceğiz. Açılan ilk sayfada oluşturacağımız sınıf not defterine bir isim verelim. Burada açıklayıcı bir isim vermek sizlerin işini kolaylaştıracaktır. Sınıf not defterimize bir isim verdikten sonra Sonraki butonuna tıklayalım.

 Not : Yeni bir sınıf not defteri oluştururken aşağıda ki karakterleri kullanamazsınız.

OneNote Class Notebook Eklentisi ile Sınıf Not Defteri Oluşturma-03

Not Defterine Genel Bakış bölümüne geldiğimizde; oluşturduğumuz sınıf not defteri içerisinde olacak bölüm ve çalışma alanlarını görebilir bu çalışma alanları içerisinde öğretmen ve öğrencilerin yetkilerini görebilirsiniz. Bu bilgileri görüntüledikten sonra Sonraki butonuna basalım.

OneNote Class Notebook Eklentisi ile Sınıf Not Defteri Oluşturma-04

Başka öğretmen ekleme bölümüne geldiğimizde oluşturduğumuz not defteri içerisine başka bir öğretmen ekleyebilirsiniz. Eklediğiniz diğer öğretmenler sizlerle aynı yetkilere sahip olacaklardır.
Sonraki butonuna tıklayalım.

OneNote Class Notebook Eklentisi ile Sınıf Not Defteri Oluşturma-05

Öğrenci Adlarını Ekleyin bu bölümde ise oluşturacağımız sınıf not defterini hangi öğrencilerimizle paylaşacağımızdır. Bu bölümde eklemek istediğiniz öğrencilerin isimlerini giriniz. Ardından Sonraki butonuna basınız.

OneNote Class Notebook Eklentisi ile Sınıf Not Defteri Oluşturma-06

Öğrenci Alanlarını Tasarlayın bu bölümde ise öğrencilerin görüntülemesini istediğiniz bölümleri tasarlayabilirsiniz. Yani yeni bölümler ekleyebilir veya var olan bölümleri çıkarabilirsiniz. Tekrar Sonraki butonuna tıklayalım.

OneNote Class Notebook Eklentisi ile Sınıf Not Defteri Oluşturma-07

Ön izleme bölümüne geldiğimizde OneNote üzerinde öğrencinin ve öğretmenin gözünden görebileceğiniz bir ön izleme görüntüleri gelecektir. Şuan yukarıda ki ön izleme bir öğretmenin gözünden oluşturduğu sınıf not defteridir.

OneNote Class Notebook Eklentisi ile Sınıf Not Defteri Oluşturma-08

Şimdi ki ekran ise öğrencinin gözünden bir sınıf not defteridir. Şimdi ise Oluştur butonuna basarak Sınıf Not Defterinin oluşmasını sağlayabilirsiniz.

OneNote Class Notebook Eklentisi ile Sınıf Not Defteri Oluşturma-09

Şuan sınıf not defterimiz oluşturuluyor.

OneNote Class Notebook Eklentisi ile Sınıf Not Defteri Oluşturma-10

Yukarıda ki ekranda görüldüğü gibi sınıf not defterimiz başarılı bir şekilde oluşturulmuş durumdadır. Oluşturmuş olduğunuz Sınıf Not defterini isterseniz OneNote Online ile açabilir veya direk bir OneNote uygulaması ile açabilirsiniz. Ben OneNote’ta aç linkine tıklayarak bilgisayarımda kurulu olan OneNote uygulamam ile açıyorum.

OneNote Class Notebook Eklentisi ile Sınıf Not Defteri Oluşturma-11

Yukarıda ki ekranda görüldüğü gibi OneNote 2016 uygulamamda oluşturmuş olduğumuz Sınıf Not Defterini başarılı bir şekilde oluşturmuş olduk. Artık öğrencilerimizle etkileşimli bir şekilde çalışmaya başlayabiliriz.

Başka yazılarda görüşmek üzere…

Related posts
OneNoteWindows 10

Windows 10 OneNote ile Kalemlerinizi Özelleştirin

OneNote

Send to OneNote Uygulaması ile Belgelerinizi Windows 10 OneNote’a Yazdırın

OneNoteWindows 10

Windows 10 OneNote Uygulaması için Class Notebook Aracını Etkinleştirin

OneNote

Gezindiğimiz Web Sayfalarını Microsoft OneNote Programına Aktarma

Portal güncellemelerinden haberdar olun!

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir