Server 2012

Windows Server 2012 R2’de Complex Password Özelliği nasıl kapatılır?

Windows Server 2012 R2 üzerinde Complex Password özelliğinin kapatılması

Merhabalar ; Server 2012’de Active Directory’den kullanıcı açmak istediğim zaman karşıma aşağıdaki gibi uyarı ekranı geldi.

Bu uyarı ekranı Microsoft’un artık 123456 gibi benzeri kırılması kolay şifreler oluşturmaması için Group Policy ile düzenlenmiş bir ayar ile karşımıza gelmektedir

Domain içerisinde karmaşık şifre politikasını kaldırmayı sizlere anlatacağım.

İlk başta Group Policy konsoluna giriş yapıyoruz ve aşağıdaki resimde görüldüğü üzere “Default Domain Policy” üzerine sağ tıklayıp “Edit” seçeneğine giriş yapıyoruz ve varsayılan policylerin düzenlemesini burdan gerçekleştirmiş olacağız.


Group Policy ekranında Computer Configuration > Policies > Windows Settings > Security Settings > Account Policies > Password Policy ve bu penceredede “Password must meet complexity requirements” kısmına çift tıklayarak açın.


Açılan ekranda bulunan “Define this policy setting” kısmını “Disabled” olarak değiştirin ve “Apply” ile “OK” tuşlarına basarak ekranı kapatınız.

Gerekli değişikleri yaptıktan sonra Group Policy’yi güncelleme işlemine geçiyoruz.         Bunun için “Command Prompt (CMD)” ekranına “Gpupdate” yazmanız yeterli olacaktır. Bu işlemlerden sonra karmaşık şifre vermeden kullanıcı oluşturabilir ya da şifrelerini değiştirebilirsiniz.


Related posts
Server 2012

Active Directory’den Kullanıcı Listesi dışarıya nasıl aktarılır?

Server 2012

Windows Server 2012 R2 Active Directory Recycle Bin nasıl kullanır ?

Server 2012

Microsoft Windows Server üzerinde FTP Server nasıl kurulur?

Server 2012

Group Policy ile .WNCRY uzantılı dosyalar nasıl engellenir?

Portal güncellemelerinden haberdar olun!

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir