Microsoft Hyper-V

Hyper-V Replica Kurulumu Nasıl Yapılır?

Hyper-V Replica’yı host üzerinde aktifleştirmek için Hyper-V Manager User Interface girerek, Hyper-V Settings’e girip Replication Configuration bölüme gelip “Enable this computer as a Replica Server” seçerek ilgili hostun Hyper-V Replica sunucu olabileceğini belirtiyoruz.

061514_2048_hypervrepli1

Hyper-V Settings

Authentication and ports : Önceki bölümde de belirttiğimiz gibi TCP/IP (HTTP/S) üzerinden iletişim kuran Hyper-V Replica dilerseniz;

Use Kerberos (HTTP) üzerinden 80 portuyla iletişim kurmaktadır. Kerberos üzerinden iletişim kurmak için her iki hostunda da aynı domainde olması gerekmetedir.
Aynı domainde replikasyon olduğu için replike edilen veri encrypt edilmeden gönderilir.
Güvenli ortam olduğu düşünerek encrypt yapılmamaktadır.

Use Certificate-Based Authentication (HTTPS) 443 portuyla iletişim kurmaktadır. Workgroup ve UnTrustedDomain ortamlarda kullanılır. Çapraz replikasyon yaparken veri encrypt edilir.
Tavisye edilen, hem aktif hostunuz hem de replike edilen hostunuzda sertifika olmalı ve bu sertifikalara hostlar güvenmelidir. Replike edilecek veriler encrypt edilir.

Not: İstenirse mevcut olan 80 ve 443 port numaralı buradan değiştirilebilir.

Authorization and Storage: Belirli Hyper-V hostlarından ve buna bağlı olan depolama ünitelerine replikasyon yapılabilir;

Allow replication from any authenticated server diyerek bütün sunuculardan replike alabileceğini ve replike edilen sunucuları tek bir dizinde toplayabileceğini ifade eder.

Allow replication from the specified server diyerek FQDN seviyesinde replike alınabilecek sunucular belirtilip bu sunuculardan gelecek olan replike verilerin hangi depolama ünitesinde tutulacağını belirtebilirsiniz.

About author

Mücahid has been to work about 11 years in IT sector. He helps customers for security, backup solution and disaster recovery plans. He is working about technical at ESET Turkey. He is co-founder Unify Türkiye He loves travel, chat, coffee and music. Therefore you can find yourself in his desk
Related posts
Microsoft Hyper-V

Windows 10 Fall Creators Update ile Hyper-V’deki Yenilikler nedir?

Microsoft Hyper-VServer 2016

Windows Server 2016’da Hyper-V Yenilikleri Neler ?

Microsoft Hyper-V

Microsoft Hyper-V Üzerindeki Makine Envanteri nasıl çıkarılır ?

Microsoft Hyper-V

Hyper-V Replica ile Replikasyon Yönetimi

Portal güncellemelerinden haberdar olun!

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir