Microsoft Hyper-V

Hyper-V Replica ile Replikasyon Yönetimi

Replikasyonu sağlanan sanal makine, Replikasyon ile ilgili bizlere 6 seçenecek sunmuştur.


Resim-1

  • Failover
  • Test Failover
  • Pause Replication
  • Extend Replication
  • View Replication Health
  • Remove Replication

Failover

Kaynak sanal makinenizin düşmesi durumunda failover diyerek belirtmiş hedef Hyper-V host üzerinde sisteminizin devam etmesini sağlar. Failover seçildikten sonra eğer birden fazla kurtarma noktası(recovery point) belirlendiyse bu seçeneği sorucaktır. İlgilendiğiniz zaman dilimini seçtikten sonra belirlediğiniz Failover TCP/IP (ağ ayarları) ile hedef Hyper-V Host üzerinde sanal makineniz üretimine devam edecektir.


Resim-2

Test Failover

Kaynak sanal makinenizin sağlıklı şeki ve replikasyonun gerçekleştiğini görmek için test failover yapılır. Belirttiğiniz kurtarma noktası ile o zaman ki sistemin sağlıklı olup olmadığını görebilme imkanı sağlar.


Resim-3

Pause Replication

Hyper-V host ile ilgili farklı bir operasyonunuzun olduğu zamanlarda görevi durdurabilirsiniz. İşiniz bittikten sonra Resume Replication diyerek replikasyona devam edebilirsiniz.


Resim-4

Extend Failover

Replikasyonu oluşan makineyi farklı bir noktaya da replikasyonunu sağlayabilirsiniz. Önceki kısımlarda replikasyonun nasıl gerçekleştiğinden bahsetmiştik.

View Replication Health

Replikasyonun durumunu açılan pencerede görebilirsiniz. Bu bilgilerde mevcut hostun, replike edilen hostun suffixleri, replikasyonun durumu, Replikasyonun ne zaman başladığı, ne zaman bittiği, data boyutları, replikeyi bekleyen data boyutu gibi bilgiler yer almaktadır.


Resim-5

Remove Replication

Oluşturduğunuz replikasyonu silebilirsiniz.

About author

Mücahid has been to work about 11 years in IT sector. He helps customers for security, backup solution and disaster recovery plans. He is working about technical at ESET Turkey. He is co-founder Unify Türkiye He loves travel, chat, coffee and music. Therefore you can find yourself in his desk
Related posts
Microsoft Hyper-V

Windows 10 Fall Creators Update ile Hyper-V’deki Yenilikler nedir?

Microsoft Hyper-VServer 2016

Windows Server 2016’da Hyper-V Yenilikleri Neler ?

Microsoft Hyper-V

Microsoft Hyper-V Üzerindeki Makine Envanteri nasıl çıkarılır ?

Microsoft Hyper-V

Hyper-V Replica ile Replikasyon başlatın!

Portal güncellemelerinden haberdar olun!

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir