OneNote

OneNote Class Notebook Eklentisi ile Öğrenci Çalışmasını Gözden Geçirme

    Öğrencilerinizi Online olarak OneNote üzerinden sınav yapmanız mümkündür. Bunun için yapmamız gereken Öğretmen ve öğrencilerin bir Office 365 kullanıyor olması ve ilgili kişilerin bilgisayarları üzerinde OneNote Sınıf Not Defteri eklentisinin (Class Notebook Tool) uygulamalarının yüklü olması gerekmektedir. Bu ihtiyaçları tamamladıktan sonra artık öğrencilerimizi test veya sınav yapabiliriz. (Sadece bunu bir sınav olarak düşünmeyelim. Öğrencilerimize ev ödevleri verebiliriz.) Yaptığımız bu sınavdan sonra Öğrencilerimizin yaptıkları çalışmaları gözden geçirebiliriz. Nasıl mı ? Hadi şimdi örnek bir uygulama ile uygulamamıza başlayalım.

OneNote Class Notebook Eklentisi ile Öğrenci Çalışmasını Gözden Geçirme-01

Öncelikle OneNote uygulamamızı açarak Sınıf Not Defteri araçlarını açalım. Açılan araçlardan Öğrenci Çalışmasını Gözden Geçirme butonuna tıklayalım.

OneNote Class Notebook Eklentisi ile Öğrenci Çalışmasını Gözden Geçirme-02

Açılan menüden Testler isimli bölüme tıklıyoruz. Ben daha önceden tüm öğrencilerime sınav içeriklerini Yine Class Notebook özelliği ile dağıtmıştım. Kaynak olarak OneNote Class Notebook Eklentisi ile Sayfa Dağıtımı başlığını inceleyebilirsiniz. (Ayrıca öğrencilerimize ev ödevi vermiş olabiliriz. Testler burada sadece bir örnek sizler bu örnekleri çoğaltabilirsiniz.)

OneNote Class Notebook Eklentisi ile Öğrenci Çalışmasını Gözden Geçirme-03

Hemen ardından yukarıda ki pencere yani Öğrenci Çalışmalarını gözden geçirme penceresi açılacaktır.

OneNote Class Notebook Eklentisi ile Öğrenci Çalışmasını Gözden Geçirme-04

Açılan bu pencereden tümünü genişlet seçerek tüm öğrencilerimizin görünmesini sağlıyoruz. Her hangi bir öğrenciyi çift tıklıyorum. Bakalım öğrencimiz yaptığımız sınavdan ne kadar başarılı olmuş. J

OneNote Class Notebook Eklentisi ile Öğrenci Çalışmasını Gözden Geçirme-05

Öğrencinin yapmış olduğu sınavı inceliyorum. İstersem buradan puanlamasını da yapabilirim.

OneNote Class Notebook Eklentisi ile Öğrenci Çalışmasını Gözden Geçirme-06

Öğrenci çalışmasını gözden geçirme penceresi içerisinde isterseniz Öğrencileri soyadına göre sıralayabilirsiniz.

Çapraz Not Defteri Gözden Geçirme

Çapraz Not Defteri Gözden Geçirme Nedir ? Öğrenci çalışmasını birden çok not defteri arasında gözden geçirmeyi sağlar ve verimlilik için birleştirilmiş öğrenci listesinin görüntülenmesini sağlamaktadır.

OneNote Class Notebook Eklentisi ile Öğrenci Çalışmasını Gözden Geçirme-07

Şimdi Öğrenci çalışmasını gözden geçirme butonuna tekrar tıklayalım. Açılan menüden Çapraz Not Defteri Gözden Geçirme butonuna tıklayalım.

OneNote Class Notebook Eklentisi ile Öğrenci Çalışmasını Gözden Geçirme-08

Açılan pencereden birden çok sınıf not defterini ve öğrenci bölümlerinden bir bölüm seçerek Gözden Geçirme butonuna tıklayalım.

OneNote Class Notebook Eklentisi ile Öğrenci Çalışmasını Gözden Geçirme-09

Görüldüğü gibi iki adet sınıf not defteri seçtim. Ardından Testler isimli bölümü seçtim. Her iki not defterinde bulunan öğrencilerin listesi karşıma geldi. İstediğim bir sınıf not defterinden istediğim bir öğrenciyi seçerek ilgili öğrencinin yapmış olduğu test veya ev ödevini gözden geçirilmesini sağlayabilirim.

OneNote Class Notebook Eklentisi ile Öğrenci Çalışmasını Gözden Geçirme-10

Her hangi bir öğrenciyi çift tıklayarak yapmış olduğu test sonuçlarını görüntüleyebiliyorum.

 Not : Çapraz Not Defteri Gözden Geçirme özelliğini kullanabilmemiz için her sınıf not defterinde aynı bölümlerin bulunması gerekmektedir. Örneğin benim yapmış olduğum uygulamada her iki sınıf not defterinde Testler isimli bölüm olmasaydı sadece bir sınıf not defterini görüntüleyebilecektim.

 Not : Bir birinden farklı sınıf not defterleri oluştururken dikkat etmeniz gereken hususlardan biriside dildir. Örneğin birinci sınıf not defterinin dili Türkçe diğer sınıf not defterinin dili İngilizce ise bölüm isimleri farklı oluşacağından Çapraz Not Defteri Gözden Geçirme özelliğini kullanamazsınız.

Başka yazılarda görüşmek üzere…

Related posts
OneNoteWindows 10

Windows 10 OneNote ile Kalemlerinizi Özelleştirin

OneNote

Send to OneNote Uygulaması ile Belgelerinizi Windows 10 OneNote’a Yazdırın

OneNoteWindows 10

Windows 10 OneNote Uygulaması için Class Notebook Aracını Etkinleştirin

OneNote

Gezindiğimiz Web Sayfalarını Microsoft OneNote Programına Aktarma

Portal güncellemelerinden haberdar olun!

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir