Excel

Excel 2016’da Power View nerede?

Excel 2016 üzerinde Power View eklentisini kurduğunuzda eğer Excel 2013’teki gibi Ekle sekmesi içinde göremezseniz şaşırmayın. Çünkü Excel 2016 üzerinde varsayılan yerinden kaldırılmıştır. Peki çoğu ileri seviye Excel kullanıcılarının özellikle kullandıkları bu eklentiyi nereden aktif hale getirebiliriz.

Excel 2013’teki Power View

Excel 2016’ta Power View Kayıp

Excel 2016’da bir çok değişiklik mevcut Excel 2013 ile kıyaslandığında. Ancak Power View eklentisi kurulu olduğu halde onu yerinde göremememiz üzücü. Neyse ki onu tekrardan eski yerine getirmenin bir çözümü mevcut.

Öncelikle Excel programındaki Dosya – Seçenekler – Gelişmiş bölümünden Veri alanına inip “Veri Çözümleme eklentilerini etkinleştir” seçeneğinin seçili olduğuna emin oluyoruz.

Bu kontrolü yaptıktan sonra aynı penceredeki “Şeridi Özelleştir” bölümüne gidiyoruz. Burada aynen Excel 2013 teki gibi eklentimizi olduğu yere ekleyeceğiz.

Ana Sekmeler kısmından “Ekle” bölümü seçiliylen sırasıyla “Yeni Grup” düğmesine tıklayıp bir grup oluşturup arkasından “Yeniden Adlandır” düğmesine tıklayarak oluşturduğumuz grubun adını “Raporlar” olarak değiştiriyoruz.

Ve geldik son olarak Power View eklentimizi kullanmamızı sağlayan komutu bu bölüme atamaya. Öncelikle “Popüler Komutlar” yazan kısmı açıp “Tüm Komutlar” olan seçeneği tıklıyoruz. Ve altta açılan listeden

Şimdi “Excel Seçenekleri” penceresinden “Tamam” düğmesine tıklayıp kapattığımızda bakalım Power View eski yerine gelmiş olacak mı?

Artık Power View özelliği eklenmiş durumda. Eskisi gibi Excel’de Power View sayesinde Dasboard’lar oluşturarak verilerinizin daha etkin analizinin yapılmasını sağlayabilirsiniz.

Related posts
Excel

Excel’de Sayıyı Metne Çevirme

Excel

Conditional Formating Kullanarak Tekrarlanan Değerleri Gizlemek

Portal güncellemelerinden haberdar olun!

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir