Excel

Conditional Formating Kullanarak Tekrarlanan Değerleri Gizlemek

Günümüzde raporlama anlamında en çok kullanılan program malumunuz Microsoft Excel’dir. Ancak raporlama yapılırken Excel üzerinde bazen bazı verilerin görüntülenmesi istenmez. Bu yüzden Excel üzerinde raporlama yapılırken en çok istenen olaylardan bir tanesi aynı sütun içinde yer alan değerlerin tekrar tekrar gösterilmesini engellemektir.

Örneğimizde B sütunu içindeki “Ürün Adı” değerlerinin tek bir kere yazılmasını Conditional Formating (Koşullu Biçimlendirme) kullanarak sağlatacağız.

1.adım: Öncelikle tekrarlanan değerlerin olduğu sütunu veya hücre aralığını seçiyoruz.

2.adım: Home (Giriş) tab’ındaki Conditional Formatting (Koşullu Biçimlendirme) New Rule (Yeni Kural) seçeneğini seçerek kuralımızı oluşturmaya başlıyoruz.

3.adım: Formüle bağlı bir kural oluşturacağımızdan dolayı “Use a formula to determine which cells to format” (Biçimlendirilecek hücreleri belirlemek için formül kullan) seçeneğini seçiyoruz ve altta bulunan formül girilecek alana formülümüzü giriyoruz.

4.adım: Bir hücredeki verinin bir üstteki veriyle aynı olması durumunda yazının beyaz renkte olmasını sağlatacağımızdan formül girilen alana “=B2=B1” formülünü yazdık. Şimdi sırada verinin beyaz rengini vermek için Format(Biçim) düğmesi sayesinde açılan Format Cells (Hücreleri Biçimlendir) penceresinden rengimizi ayarlamayı sağlayacağız.

5.adım: Açılan penceredeki Font (Yazı tipi) sekmesindeki Color (Yazı Rengi) kısmından beyaz rengi seçiyoruz.

6.adım: Bütün açık pencerelerden OK (Tamam) düğmesi sayesinde kapatarak çıkıyoruz. İşlem bittiğinde aşağıdaki görüntüye kavuşmuş oluyoruz.

Böylece tekrarlanan verileri maskelemiş oluyoruz. Bu işlemi C ve D sütunlarındaki veriler için de yapabilirsiniz. Ancak C ve D sütunundaki verileri öncelikle sıralama işlemine tabii tutup tekrarlanan verileri bir araya getirmeniz gerekecektir.

Related posts
Excel

Excel’de Sayıyı Metne Çevirme

Excel

Excel 2016’da Power View nerede?

Portal güncellemelerinden haberdar olun!

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir