OneNote

Gezindiğimiz Web Sayfalarını Microsoft OneNote Programına Aktarma

Kurumsal eğitimler esnasında katılımcıların not tutmalarını hep ellerindeki mevcut not defteri, ajanda veya benzeri yapılar üzerinde tuttuklarına şahit oluyorum. Bu bizim eğitim sistemimizde alıştığımız bir düzen aslında. Ancak kâğıt kalem iş birliği ile alınan notlar üzerinde bir arama yapmak istediğimizde not tutulan sayfaların tane tane üzerinden geçilerek bulunmaya çalışılması hem vakit kaybı hem de bazen düzgün not tutulmamasından dolayı karışıklığa sebep vermektedir.

Aslında hayatımızda sadece eğitimler veya seminerler esnasında not tutmakla kalmayız. Bize gelen veya gönderdiğimiz e-postaların notlarını veya Web sayfalarında gezinirken işimize yarayacak bilgilerin Microsoft Word programına kopyala yapıştır tekniği ile çok aktardığımız olmuştur.

Ama artık Microsoft Office ile birlikte hayatımıza OneNote adında bir program girdi. Çoğu kullanıcı maalesef elindeki bu değerli programın farkında değil. Elektronik ortamda mükemmel bir şekilde not almanızı sağlayan bu programın en büyük özelliği “Gelişmiş Arama” özelliğine sahip olmasıdır. Bu özelliği başka bir makalemde muhakkak anlatacağım.

Ben bu makalemde gezindiğiniz web sayfalarını hiç kopyala yapıştır tekniği ile Word programına yapıştırmadan OneNote programına nasıl aktarırsınız ondan bahsedeceğim.

Kullanmış olduğunuz web browserınız ister Internet Explorer ister Chrome isterse Firefox olsun hepsinde bu işlemin nasıl yapılacağını anlatacağım sizlere.

Öncelikle OneNote üzerinde bir kitap oluşturdum adı “Web Sayfalarım” olmak üzere. Ayrıca üç adet bölüm açtım Internet Explorer, Chrome ve Firefox adında. Sıralama hangisi daha değerli benim gözümde diye sizi etkilemesin istedim ve alfabetik sıraya göre oluşturdum.

Internet Explorer ile başlayalım. Technettr sayfası üzerinde ekip arkadaşlarımın yazmış oldukları makaleleri okurken bir tanesine her zaman ihtiyacım olabileceğine kanaat getirip, lokal bilgisayarımda da hiç internete girmeden makaleyi istediğim zaman açıp okumak ve yazılanları uygulamak istiyorum.

Bu sayfadaki bilgilerin benim için çok önemi var. Ve sürekli internete girip Mehmet arkadaşımızın yazmış olduğu bu makaleyi aramakla vakit kaybetmek istemiyorum. Yaptığım tek şey sayfanın herhangi bir yerinde farenin sağ tuşuna basıp açılan menüden Send To OneNote (OneNote’a Gönder) seçeneğine tıklamak.

Böylece OneNote üzerinde hangi not kitabına aktaracaksak bu bilgileri bunu seçmemizi sağlayan pencere karşımıza çıkacak.

Web Sayfalarım kitabına aktarmak istediğim için kitapların arasından onu seçiyorum.

Ve böylece bu kitabımın içindeki bölümleri görüntülüyorum. Programın bunu yapmasının sebebi bu kitap içinde rastgele bir bölüme değil bizim istediğimiz bir bölüme aktarma işlemini yapmasını sağlatmak. Pencerenin en altındaki “Always send Web notes to the selected location “seçeneğini seçersek her seferinde bir daha bu pencereyi açıp bizim bölüm sormayacak ve hep aynı bölüme aktarılmasını sağlatacak.

İnternet Explorer dan sorunsuz bir şekilde aktardık. Gelelim Chrome ile bunu nasıl yapacağımızı görmeye. Malum Internet Explorer bir Microsoft ürünü. Bu yüzden sayfa içinde herhangi bir yerinde farenin sağ tuşuna basıp açtığımız menüde her daim olacaktır. Ancak Chrome da maalesef menüde göremeyeceğiz.

Bu eklentiyi “Chrome’a Ekle” ile eklenmesini sağlatıyoruz. Sayanın herhangi bir yerinde farenin sağ tuşuna basıp açılan menüden “Send Page to OneNote” seçeneğini seçiyoruz.

Gelelim Firefoxta bu işlemi gerçekleştirmeye. Yine Firefox için de eklenti kurmak zorundayız.

Gelelim Firefoxta bu işlemi gerçekleştirmeye. Yine Firefox için de eklenti kurmak zorundayız.

Bu eklentiyi kurduktan sonra sayfamızda farenin sağ tuş ile açılan menüden “Clip to OneNote this page” ile Onenote clipboard’una sayfamızı ekliyoruz.

Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum hayatımızın önemli bir kısmını oluşturan e-postalarınızı da Outlook üzerinden OneNote üzerine Ek dosyalar dahil olmak üzere aktarabilirsiniz.

Bu makalemizde OneNote üzerine web sayfaları ve e-postaları nasıl not olarak aktaracağınızdan bahsettik.

Related posts
OneNoteWindows 10

Windows 10 OneNote ile Kalemlerinizi Özelleştirin

OneNote

Send to OneNote Uygulaması ile Belgelerinizi Windows 10 OneNote’a Yazdırın

OneNoteWindows 10

Windows 10 OneNote Uygulaması için Class Notebook Aracını Etkinleştirin

OneNote

OneNote 2013 ve 2016 Sihirbazı (Türkçe E-Book)

Portal güncellemelerinden haberdar olun!

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir