Bulut BilişimMicrosoft Azure

Microsoft Azure Unutulan Sanal Makine Parolasını Sıfırlama

    Bazen kullandığımız sunucularımızın veya client bilgisayarlarımızın parolasını unutabiliriz. Bu parolaları çözebilmek için çeşitli yollara başvurabiliriz. Microsoft Azure yeni portal üzerinde bir sanal makine oluşturup bu sanal makineye ait parolayı unuttuysanız hiç korkmanıza gerek yok. Azure üzerinde unutulan parolayı sıfırlamak oldukça basittir. Nasıl mı ? Hadi hep birlikte görelim.

Microsoft Azure Unutulan Sanal Makine Parolasını Sıfırlama-01

Öncelikle sanal makineler kısmına gelerek parolasını unuttuğumuz sanal makineyi seçelim. Sanal makineye ait olan Destek ve sorun giderme kısmından Parolayı sıfırla seçeneğine tıklayalım. Sağ tarafta açılan menüden Mod kısmının Parolayı sıfırla seçeneğini seçtikten sonra yeni oluşturacağımız parolayı girelim. Ardından parolayı onayla bölümüne tekrar yeni parolamızı yazalım. İsterseniz burada kullanıcı adını değiştirmenizde mümkündür. Tabii gerek duyarsanız. Şimdi Parolanın sıfırlanması için Güncelleştir butonuna tıklayalım.

Ayrıca bu uyarıyı dikkate almanızı öneririm. Bu, yerleşik yönetici hesabını sıfırlamak ve Uzak Masaüstü hizmet yapılandırmasını sıfırlamak için VMAccess uzantısını kullanır.

 Not : Parola sıfırlama işleminin gerçekleşebilmesi için sanal makinenin açık olması gerekmektedir. Aksi taktirde hiçbir işlem yapılamaz.

Microsoft Azure Unutulan Sanal Makine Parolasını Sıfırlama-02

Parola sıfırlama işlemi başlatılıyor. Birkaç dakika bekleyelim.

Microsoft Azure Unutulan Sanal Makine Parolasını Sıfırlama-03

Yukarıda ki bildirim görselinde görüldüğü gibi parolamız başarılı bir şekilde güncellenmiştir. Sanal makinemize yeni parolamız ile erişebiliriz.

Başka yazılarda görüşmek üzere…

Related posts
Microsoft Azure

Microsoft Azure Active Directory Connect nasıl kurulur ve ilk ayalar nasıl yapılır?

Microsoft Azure

Azure Bastion nedir ?

Güvenlik TeknolojileriMicrosoft Azure

Azure Sentinel'e genel bakış ve yorum

Bulut BilişimLinux Sistemler (OpenSource)

Ubuntu 18.04 LTS Üzerine NextCloud Kurulumu nasıl yapılır? – (Bölüm 5 AD-Ldap ile Kullanıcı Ekleme)

Portal güncellemelerinden haberdar olun!

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir