Exchange Server 2016

Exchange Server 2016’da “Web Server Remote Management” sorunu nasıl çözülür?

Merhaba,

Bu makalemde sizlere Exchange Server 2016 ürününün CU4 update işlemi esnasında yaşanan Webserver Remote Management Sorunun Çözümünü anlatacağım. Buradaki asıl sorunun aslında remote management tarafında SSL sertifikasının Assing edilmemiş olmasından kaynaklı olduğunu belirtmek isterim.

İlk olarak aşağıda gördüğünüz gibi CU4 ISO dosyasındaki Setup.exe’yi çalıştırarak başlıyorum ve update yapmak istediğimde Configuration Prerequisites işlemlerinde ilk olarak ilerleme çubuğu %90 gösterirken uzun bir süre bekliyor Sonrasında hata veriyor.

Hatanın detaylarına baktığımızda bize EnableRemoteManagement (Remote Management Servisini Enable etmek istediğinden Yaptığı Servis kontrol) işleminde Hata aldığını iletiyor. Hatanın alt kırılımlarında aslında sorunun WMSVC üzerinde çözülmesi gerektiğini görebiliyoruz. Sonrasında IIS’i açıyor ve Server üzerindeyken (EXCHANGE3) Server Certificates Bölümüne giriş yapıp burada bir Self-Signet Certificate oluşturuyoruz.

Oluşturacağım Sertifikanın ismini WMSVC olarak verdim. Store olarak ise Personal seçtim.

Bu işlemin ardından Sertifikamı oluşturdum ve IIS üzerindeki Management Service bölümünden artık sertifikamı Servis’e assing edip serviste bulunan sorunu giderebilirim. İlk olarak yine IIS üzerinde Server üzerindeyken (EXCHANGE3) Management altında bulunan Management Service’e giriş yapıyorum.

Giriş yaptığımızdan sonra SSL certificate bölümünde herhangi bir SSL Sertifikasının Seçili olmadığını göreceğiz. Oluşturduğumuz sertifikayı SSL certificate altında göreceğiz (WMSVC ismi ile). Sonrasında bu sertifikayı seçelim.

Sertifikamızı seçtikten sonra Sağ taraftaki bölümden yaptığımız değişikliği kaydedelim.

Sonrasında Servisimizi Start Edelim.

Gördüğünüz gibi servisimiz başarılı bir şekilde start oldu. Şimdi kurulum penceremize tekrar dönelim ve işlemi retry yapalım.

Aşağıda gördüğünüz gibi sorunsuz bir şekilde install için uygun hala geldi. Buradan sonra artık install tıklayarak ilerleyeceğiz.

 

About author

1987 Gaziantep doğumluyum. 2004 yılından bu yana aktif olarak IT sektöründe yer alıyorum. Dünyada 33 ülkede ve Türkiye de 43 ilde projeler yaptım. Şu anda bilişim sektöründe Kıdemli Danışman olarak çalışıyorum. Microsoft tarafında 5 yıldır MCT ünvanına sahibim. Ayrıca Microsoft tarafında MCSE,MCSA ünvanlarının sahibiyim. Microsoft, Linux ve Oracle tarafında içerik üretiyorum.
Related posts
Exchange Server 2016

MS Exchange üzerinden silinen mailler nasıl temizlenir ?

Portal güncellemelerinden haberdar olun!

 

1 Comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir