Office 365

Microsoft Ofis 365 Bulut Hizmetleri

Microsoft Ofis 365 Bulut Hizmetleri

Türkiye’de Microsoft ofis 365 yaygın kullanılmaya başladı peki şirketimiz veya çalışanlarımız için nasıl bir paket seçmemiz lazım size bu konuda umarım yardımcı olabilirim.

Öncelikle Ofis 365 adından algılandığı gibi sadece ofis ürünlerinin yeni versiyonu değildir içeriğinde her firmanın ihtiyacı olan kurumsal mail hizmeti, şirketlerin doküman yönetimi için depolama alanı ve gene şirketlerin ihtiyacı olan çevrim içi mesajlaşma ve görüntülü toplantılar yapabileceğimiz bir hizmetler topluluğudur bu hizmetleri alırken masaüstü ofis uygulamalarını da aynı zamanda indirebiliriz ve en güncel versiyonları kullanabiliriz.

Şimdi hizmetlerimizi inceleyelim.

Microsoft Exchange Online

Exchange Online Microsoft’un kurumsal E-Posta çözümüdür. Genelde şirketler Exchange sunucularını kendi bünyelerinde barındırırlardı artık şirketimize hiçbir yatırım yapmadan aynı hizmeti Exchange Online’ dan alabiliriz.

Exchange Online en büyük avantajlarından biri kullanıcı başına 50 GB alan vermesidir kendi bünyemizde bulunan sunucu üzerinde 50 GB kullanıcı başına vermemiz sunucu konfigürasyon yaparken bize çok fazla maliyet çıkartacaktır bu hizmet ile beraber aldığımız hizmetler güvenlik seviyeleri en üst seviyelerde ve tüm sorumluluk Microsoft tarafındadır Microsoft tarafındaki sorumluluklar backuplama hizmeti, güvenlik hizmeti ve maillerimizin %99.97 çalışabilir olmasıdır.

Biz bu tarz sistem kurabilmemiz için ciddi maliyetlerde yatırım yapmamız gerekecektir.

Özellikleri

  • 90 güne kadar silinen maillerin geri getirilmesi.
  • Atılan maillerin loglarının tutulması ve raporunun alınması
  • Şirketimizden çıkmasını istemediğimiz maillerin dışarıya çıkmaması için kuralların oluşturulması ve gönderilen mailin yönetici onayına sunulması.

Microsoft SharePoint Online

SharePoint Online Microsoft’un firmalara sunduğu her cihazdan dokümanlara ulaşabildiğiniz ve istediğiniz gibi kullanıcı bazlı kurallar oluşturabileceğiniz doküman yönetim sistemidir.

SharePoint Online’ da her kullanıcı başına 1TB alan bulunmaktadır. Şirketlerin ortak kullanabileceği ortak alan olarak bulunan 10GB +500 MB olarak arttırabilirsiniz bu alanı File Server olarak kullanabilirsiniz. Ek özellik olarak iş akış süreçleri ve formlar oluşturabilirsiniz. Kullanan firmalarda ve kişilerde en büyük avantajı tablet, PC vs. gibi cihazlardan web browser açabiliyorsanız Office Online ile tüm belgelerinize ulaşıp çalışabilirsiniz.

Skype For Business

Skype For Business eski adıyla Microsoft Lync Şirket çalışanların çevrim için yazışmaları, Görüntülü konferans görüşmeleri ve isterseniz konferans görüşmelerinizi kayıt altına alabilirsiniz.

Skype For Business ile ekran paylaşımı, bilgisayarı uzaktan yönetme, sunum açarak paylaşma, dosya paylaşımı veya anketler düzenleyebiliyoruz. Kullanıcılarına sağladığı en güzel özelliği ise konferans yapacağımız kişilerin Skype For Business veya muadili bir ürün olmasa bile göndereceğimiz davet link ile görüşmelerimizi yapabiliriz.

Ofis 365 Tek alabileceğiniz Ürünler

Yukarıda bahsettiğimiz ürünlerin tüm paketlerini görebiliyorsunuz ve aldığınız ürünlerle beraber hangi özellikler geliyor.

Tek alımların avantajları firmanın ihtiyacı doğrultusunda ürün seçebiliyoruz. Eğer kullanıcının bu ürünlerin tamına ihtiyacı var ise aşağıda bahsedeceğimiz paket ürünleri seçebilirsiniz.

Business ve Enterprise ürünler.

Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi Microsoft ürünleri iş ve Kurumsal olarak ayırmıştır biz genel olarak Business Premium, Business Essentials ve Business paketlerini inceleyeceğiz.

Business – İş

  • Business
    • Bu pakette sadece ofis uygulamaları ve 1 TB OneDrive hizmeti alabiliyorsunuz.
    • Burada alacağınız ofis ürünü 5 bilgisayar, 5 tablet ve 5 telefona bireysel olarak kurabilirsiniz.
  • Business Essentials (İş Başlangıç Paketi)
    • Yukarıda bahsettiğim tüm ürünleri online kullanabilirsiniz ofis masaüstü yazılımları bulunmamaktadır.
    • İçerdiği ürünler Exchange Online, SharePoint Online ve Skype For Business Online
  • Business Premium (İş Ekstra Paketi)
    • Bu paketimizde Ofis Standart versiyon ve Online hizmetleri vardır. Bu ürüne yukarıda bahsettiğimiz 2 paketin toplamı olarak görebilirsiniz.

Enterprise – Kurumsal

Kurumsal tarafa bakarsak eğer giriş seviyesi olarak ProPlus ürünü geliyor ProPlus ürününde tüm ofis paketlerinin pro versiyonu geliyor iş ile arasında en büyük fark bu. Access Database kullanan müşterilerde kurumsal paket kullanılması gerekmektedir.

  • ProPlus
    • Ofis Professional masaüstü yazılımını bize sağlıyor ve 1TB OneDrive alanı sağlıyor kullanıcılarımıza.
  • Kurumsal E1
    • Kurumsal E1 dediğimiz iş başlangıç enterprise paketini iş paketlerinden Business paketinin aynısıdır.
    • Business paketlerden en büyük ayrımı Hybrid yapılarda kullanılması.
  • Kurumsal E3
    • E3 paketinde tüm planların en üst versiyonları vardır. Tüm paketlerin toplamı mevcut.

Business Paketlerde sadece 300 Adet alabilirsiniz 300 üzerine geçiyorsanız eğer kurumsal paketleri seçmek zorundasınız.

Aşağıda paketlerde gelen özellikleri görmektesiniz.

Saygılarımla…
Görüşmek dileğiyle.

Safa SARICA
[email protected]

 

Related posts
Office 365

Microsoft 365’te Domain nasıl eklenir?

Office 365

PowerApps ile Kamera kontrolü nasıl yapılır?

Office 365

Hibrit yapıda Office 365 kullanıcıları local kullanıcılar tarafında “Send as” yetkinlendirmesi nasıl yapılır?

Office 365

Office 365'te DKIM kaydı nasıl yapılır?

Portal güncellemelerinden haberdar olun!

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir