Bulut BilişimMicrosoft Azure

Microsoft Azure Backup (Bandwidth Optimization) 4.Bölüm

    Türkiye bir çok şehrinde olsun ilçesinde olsun maalesef data hatlarının durumu biraz kötü diyebiliriz. Gün içerisinde yedekleme yapmamız gerekebilir. Böyle bir durumda en iyi seçeneklerden birisi iş saati içerisinde yedekleme yapılacaksa yedekleme işlemi yapılırken muhakkak bandwidth optimizasyonu şart bunun en büyük sebeplerinden birisi yedekleme işlemi başladığında tüm hattı sömürerek verilerinizi bulut ortamına taşıyacaktır. İçeride interneti kullanan veya e-posta kullanan personelleriniz hiçbir şekilde çalışmalarına devam edemeyecektir. Kimse böyle bir durumla karşılaşmak istemeyeceği için bandwidth optimizasyonu yapmak yerinde bir karar olacaktır. Şimdi bir bakalım. Bandwidth optimizasyonu nasıl çalışıyor. Uygulamalı olarak görelim.

Microsoft Azure Backup (Bandwidth Optimization)-01

Öncelikle Sunucumuza veya istemci bilgisayarımız üzerine kurmuş olduğumuz, Microsoft Azure Backup uygulamamızı açalım. Hemen ardından Change Properties butonuna tıklayalım.

Microsoft Azure Backup (Bandwidth Optimization)-02

Karşımıza Microsoft Azure Backup Properties penceresi gelecektir. Açılan pencerede Throttling (Kısma) sekmesine geçelim. Hemen ardından Enable intemet bandwidth usage throttling for backup operations (yedekleme işlemleri için internet bant genişliği kullanımını azaltmayı etkinleştir.) seçeneğini aktif edelim. İş saatleri içerisinde ve iş saatleriniz dışında bant genişliğini hangi ölçülerde kullanacağınızı data hattınızın durumuna göre yapabilirsiniz. Böylelikle iş saatleri içerisinde ve iş saatleri dışarısında yapılan yedeklemelerde hem data hattınızı verimli bir şekilde kullanmanızı sağlarken çalışan personelleriniz içinde daha verimli bir şekilde çalışmalarını sağlayacaksınız.

Başka yazılarda görüşmek üzere…

Related posts
Microsoft Azure

Microsoft Azure Active Directory Connect nasıl kurulur ve ilk ayalar nasıl yapılır?

Microsoft Azure

Azure Bastion nedir ?

Güvenlik TeknolojileriMicrosoft Azure

Azure Sentinel'e genel bakış ve yorum

Bulut BilişimLinux Sistemler (OpenSource)

Ubuntu 18.04 LTS Üzerine NextCloud Kurulumu nasıl yapılır? – (Bölüm 5 AD-Ldap ile Kullanıcı Ekleme)

Portal güncellemelerinden haberdar olun!

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir