OneNoteWindows 10

Windows 10 OneNote Uygulaması için Class Notebook Aracını Etkinleştirin

Daha önceden Office 2013 ve Office 2016 OneNote uygulamamız üzerinde OneNote Class Notebook araçlarını kullanıyorduk. Şimdi ise Windows 10 işletim sistemimiz üzerinde yüklü olarak gelen OneNote uygulamamız üzerinde Class Notebook araçlarını kullanabiliyoruz. Class Notebook araçlarından faydalanabilmemiz için öncelikle Windows 10 OneNote uygulamamızda Class Notebook aracını etkinleştirmemiz gerekmektedir. Ama bundan önce birkaç hususa değinmek istiyorum.

Class Notebook Nedir ?

OneNote Class Notebook bir Office 365 hizmetidir. Yani bir bulut hizmetidir. Öğrenci ve öğretmenlerin yazılı, görsel olarak birlikte etkileşimli çalışmasını sağlayan dijital bir not defteridir. Daha fazla bilgi için buraya tıklayınız.

Windows 10 üzerinde kurulu olan OneNote uygulaması üzerinde Class Notebook araçlarından faydalanabilmek için OneNote Sürüm : 17.7766.57671.0 güncellemesinin alınmış olması gerekmektedir.

Windows 10 OneNote Uygulaması için Class Notebook Aracını Etkinleştirin-01

Class Notebook araçlarından faydalanmak için Windows 10 OneNote uygulamamız üzerinde daha önceden Office 365 hesabımızla oturum açmamız gerekmektedir. Bir Microsoft hesabı ile oturum açsanız bile herhangi bir Class Notebook’a sahip olmayacağınızdan dolayı araçlar hiçbir işe yaramayacaktır. Öncelikle yapmamız gereken; kırmızı ok işareti ile gösterilen ok işaretine tıklayalım.

Windows 10 OneNote Uygulaması için Class Notebook Aracını Etkinleştirin-02

Açılan menüden Ayarlar butonuna tıklayalım.

Windows 10 OneNote Uygulaması için Class Notebook Aracını Etkinleştirin-03

Sağ tarafta açılan menüden Seçenekler butonuna tıklayalım.

Windows 10 OneNote Uygulaması için Class Notebook Aracını Etkinleştirin-04

Seçenekler menüsünden Sınıf Not Defterleri Araçları (Class Notebook Tools) kapalı durumda geldiği için bu kısmı açmamız yani etkinleştirmemiz gerekecektir.

Windows 10 OneNote Uygulaması için Class Notebook Aracını Etkinleştirin-05

Class Notebook araçlarını etkinleştirdikten sonra Windows 10 OneNote uygulamamızda Sınıf Not Defteri (Class Notebook Tools) adında yeni bir sekmemiz gelecektir. Peki Class Notebook araçları ile neler yapabiliriz ufaktan bir inceleyelim.

Sayfayı Dağıt

Windows 10 OneNote Uygulaması için Class Notebook Aracını Etkinleştirin-06

Bir veya daha çok sayfayı (Class Notebook) Sınıf Not Defterinizdeki tüm öğrencilerinize belirlediğiniz sayfaları dağıtmanızı sağlamaktadır.

Yeni Bölüm Dağıt

Windows 10 OneNote Uygulaması için Class Notebook Aracını Etkinleştirin-07

Bir Not defteri içerisinde bir veya bir çok bölüm yer almaktadır. Bu bölümler içerisinde sayfalar saklanmaktadır. Örnek vermek gerekirse Osmanlı tarihi bölümü içerisinde bir çok sayfa bulunabilir. Bu örnekten çıkarabileceğimiz en iyi sonuç notlarımızı kategorilemiş oluruz.

Öğrenci Çalışmalarını Gözden Geçir

Windows 10 OneNote Uygulaması için Class Notebook Aracını Etkinleştirin-08

Öğrencilerimize ev ödevleri verebiliriz. Veya bir sınava tabii tutabiliriz. Öğrencilerimizin yaptıkları tüm çalışmaları bu sayede gözden geçirebiliriz.

Windows 10 OneNote Uygulaması için Class Notebook Aracını Etkinleştirin-09

Yukarıda ki kırmızı alan içerisinden bulunan Sınıf Not Defteri oluştur, Öğrenci Ekle/Kaldır, Not Defterlerini Yönet gibi araçlardan faydalanabilmek için Office 2013 ve Office 2016’da olduğu gibi bu işlemleri gerçekleştirebilmemiz için web tarayıcımızı kullanmamız gerekmektedir. Bunun için Hem Windows 10 OneNote ve Office 2013 ve Office 2016 uygulamalarımızda üzülerek söyleyebilirim ki bu araçlar çalışmayacaktır. Tabii ki bu hiçbir zaman çalışmayacağı anlamına gelmez ilerleyen dönemlerde bu özelliklerinde gelebileceğini unutmayınız.

Başka yazılarda görüşmek üzere…

Related posts
Windows 10

Sysprep Store sorunu nasıl çözülür?

OneNoteWindows 10

Windows 10 OneNote ile Kalemlerinizi Özelleştirin

OneNote

Send to OneNote Uygulaması ile Belgelerinizi Windows 10 OneNote’a Yazdırın

OneNote

Gezindiğimiz Web Sayfalarını Microsoft OneNote Programına Aktarma

Portal güncellemelerinden haberdar olun!

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir