Microsoft Dynamics CRM Server

Microsoft Dynamics CRM – Nasıl kullanıcı oluşturulur? Bölüm1

Microsoft Dynamics CRM üzerinde kendi kullanıcılarınızı oluşturup ekiplere bağlayabilir ve bu ekiplere yönetici atayabilirsiniz. Hali hazırda iş akışlarınızı yönetmek görev atamak ve bu kullanıcılara CRM üzerinde hangi işlemleri yapabilme yetkisini vermeniz için zaten kullanıcılara ihtiyacınız olacak.

Öncelikle Kullanıcıları nasıl oluşturursunuz?

Sizi Dynamics CRM’i açtığınızda karşılayacak olan menü aşağıdaki gibidir. Buradaki üç çizgi sizin menünüzdür.

Kullanıcı Açılışları Eğer Ekip oluşturacaksanız ve yönetici ekleyeceksiniz Yukarıdan aşağı doğru oluşturmaya başlayın. Örnek şudur ki : Kullanıcınızın bağlı olduğu departmanı açın , Ardından ilgili kullanıcının Yönetici kullanıcısını açmalısınız ki. Kullanıcıyı açarken olağan pencerinizden ayrılmadan tüm bu kırılım seçeneklerinizle birlikte oluşturup kullanıcınızı açabilesiniz.

Dikey iletişimi referans alarak yapınızı oluşturabilirsiniz.

Biz öncelikle departmanları , ardından yöneticileri ardından diğer kullanıcılarımızı açıyor olacağız.

Departman oluşturma:

Menüye tıklayınız à Ayarlar àGüvenlik à Departmanlar

Departmanlara giriş yaptığınızda verebileceğiniz kadar çok ayrıntı vermelisiniz ki analizleri ve raporlarınızı oluştururken kırılımları düzenlemenize ayrıntıları değiştirmesine yardımcı olsun bu bilgiler. Bizim oluşturduğumuz departman test için olduğundan az bilgi içermektedir. Kaydet Ve Kapat diyerek işlemi sonlandırabilir Kaydet diyerek Departmanlarınızı eklemeye devam edebilirsiniz.

Yöneticilerinizi hali hazıra kullanıcılarınız ile aynı şekilde açıyorsunuz. Onun için öncelikle bir Kullanıcı kaydı açıyoruz , kullanıcı kaydı oluştururken bize Yöneticisi ve Deparmanını soruyor. Bu seçimleri yaparsak aralarında ilişki koruyor SQL Tablolarında.

İlk ekranımıza geri dönüp , departmanlar yerine Kullnıcıları seçiniz.Bu seçimi yaptıktan sonra karşınıza gelecek olan ekran aşağıdaki gibidir.

Ardından +Yeni butonuna tıklayınız. Ekran aşağıdaki gibidir. Eğer ortamınızda domain var ise kullanıcı isminizi Domaindeki kullanıcı ismi olarak girmenizi isteyecektir aksi takdirde kaydı tamamlayamazsınız.Aynı sayfa içerisinde departman ve yönetici atamanızı yapabilirsiniz.

Departman ayrıntısı aşağıdaki görseldeki gibidir. Arama çubuğunda aratmalısınız açmış olduğunuz departmanlar listelenecektir.

Yönetici atama ayrıntısı aşağıdaki gibidir. Yöneticileri de Yönetici Grubu oluşturup atama yapabilirsiniz. Yöneticiler ile ilgili de toplu görevlendirme ve ya raporlama yapmak isteyebilirsiniz. Hiyerarşik düzen sonsuzdur. Özelleştirmeleri kendi kurum kültürünüze / İş akışına göre gerçekleştirebilirsiniz.

Hali hazırda departmanın altında yönetici seçeneği bulunmaktadır. Eğer kullanıcıyı açtıysanız arama çubuğundan yine atayabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

Kullanım alanındaki yazılarımız devam edecektir , konumuz uzun J

Related posts
Microsoft Dynamics CRM Server

MS Dynamics 365 Telefon Uygulaması - 1. Bölüm

Microsoft Dynamics CRM Server

Microsoft Dynamics 365 - güncelleştirme nasıl yapılır?

Microsoft Dynamics CRM Server

Microsoft Dynamics 365 için 5 Mit

Microsoft Dynamics CRM Server

Dynamics 365 ile IT Ekipleri için Kuruluş Öngörüleri Özelliğinin Kurulumu nasıl yapılır?

Portal güncellemelerinden haberdar olun!

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir