Üretici Teknolojileri

Veeam Endpoint Backup – Database Problemi nasıl çözülür?

Merhaba,

Bugün sanal sistemi yedekleme yazılımlarından Veeam’in son kullanıcı makineleri için çıkarmış olduğu Veeam Endpoint Backup yazılımında zaman zaman meydana gelen ve database resetleme ile çözülen bir soruna ilişkin çözüm yöntemini açıklamaya çalışacağım.

Veeam Endpoint Backup kurulurken client üzerinde bir SQL kurar ve burada almış olduğu yedeklere ilişkin envanter tutar. Kimi zaman bu SQL’e erişim sorunu oluştuğunda aşağıdakine benzer bir hata ile uyarı verir.

Error: Microsoft SQL server hosting the configuration database is currently unavailable. Possible reasons are heavy load, networking issue, server reboot, or hot backup. Please wait, and try again later. Error information: Timeout süresi doldu. İşlem tamamlanmadan zaman aşımı süresi doldu veya sunucu yanıt vermiyor. Bekleme işlem zamanı aşıldı.

Böyle bir sorunla karşılaşıldığında yapılması gereken işlem mevcut alınmış backupların bulunduğu klasörü yeniden adlandırıp örneğin UNIFIY_TURKIYE yerine UNIFY_TURKIYE_1 şeklinde kaydedip ardından sırasıyla aşağıdaki işlemlerin yapılması yeterlidir.

Burada mevcut backupların olduğu klasörü yeniden adlandırmamızın nedeni database resetlemeden sonra sistem yedek almaya başladığında yukarıdaki örnekte olduğu gibi UNIFY_TURKIYE isimli klasör oluşturup onun içine alacaktır.

Şimdi gelelim sırasıyla database resetleme işlemine;

  • Başlat/Çalıştır services.msc ile hizmetler çalıştırılır.
  • Veeam Endpoint Backup servisi stop edilir.

  • Başlat\Çalıştır\Regedit ile Registry editör çalıştırılır.
  • Bilgisayar\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Veeam\Veeam Endpoint Backup altındaki Recreate Database verisi sağ tıklanarak değiştir ile 1 yapılır ve Tamam ile registry değişikliği yapılır.

  • Hizmetler penceresinde Veeam Endpoint Backup servisi start edilir.

  • Yedeklerin nereye ne zaman alınacağı gibi ayarlar yapılır ve süreç tamamlanır.
Related posts
Üretici Teknolojileri

Veeam B&R ile merkezi yedekleme nasıl yapılır?

Üretici Teknolojileri

VxRail 4.7 ile Gelen Yenilikler nelerdir?

Üretici Teknolojileri

DMARC Kaydının Oluşuturulması ve Kontrolü nasıl yapılır?

Üretici Teknolojileri

Veeam Agent for Microsoft Windows 2.1 ile Perform Bare-Metal Recovery nasıl yapılır?

Portal güncellemelerinden haberdar olun!

 

2 Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir