Bulut Bilişim

Cloud Service Provider (CSP) Nedir?

Cloud Service Provider, dilimize Bulut Hizmeti Sağlayıcıları olarak geçmiştir. Bulutta ağ hizmetleri, altyapı veya iş uygulamaları sunan şirketlerdir. Bulut hizmetleri, internet bağlantısını kullanan şirketler veya kişiler tarafından erişilebilen bir veri merkezinde barındırılmaktadır.

Bir Bulut Servis Sağlayıcı (CSP) kullanmanın en büyük faydası verimlilik ve ekonomisidir. CSP üzerinde barındırılan bütün Bulut hizmetlerini aylık ve kullanıcı sayısı kadar ölçeklendirip, kendi şirketlerinizde kullanmak üzere hizmet olarak satın alabilirsiniz.

CSP üzerinden aldığınız bir hizmeti, kendi lokasyonunuza on-prem olarak kurup kullanabileceğinizi unutmayın. Ancak bu sizlere yüklü bir maliyet çıkaracağı gibi, ciddi bir iş yükü, ve yönetme zafiyetleri getirecektir.

CSP olarak bu yazılım hizmetlerini kullanan son kullanıcıların fikirlerini sorduğumuzda, Yönetim kolaylığı, ihtiyacımız kadar ürün kullanımı, finansal ödeme kolaylığı ve tabi ki ürünlerin kendisinin sağladığı katma değer gücü olarak görüyoruz.

Müşterilerimizin Odak Noktası; Maliyet, Güvenlik ve Güvenilirlik

Bulut hizmetinin müşterilerinin tercih sebebi, kullanım kolaylığı ve dış kaynakların yönetilebilirliğidir. Örneğin bir IT Yöneticisi, çalışanların kullandığı İş Uygulamalarının bulut üzerinden ulaşılmasının öneminin farkındadır. Çünkü internet ortamı üzerinden kullanıcı ve şifre ile ulaşılabilen bu uygulamamlar ile çalışanlar hiçbir belge ve doküman kaybı yaşamazlar. Ve her yerden çalışabilirler.

Birçok marka yazılımlarını CSP üzerinden müşterilerine sunarken dikkat ettikleri en önemli konu, Güvenlik ve Sürdürülebilirliktir. Ortak hedefleri %99.99 çalışma garantisidir.

CSP olarak ürünlerini sunan marklar bu hizmetleri, Dünya’ nın farklı bölgelerinde yaptıkları Veri Merkezleri üzerinden sunarlar. Ve bu Veri Merkezleri tüm dünyada geçerli olan ISO, SSAE gibi maksimum düzeyde veri güvenliği, ulaşılabilirlik ve saydamlık ilkelerini benimseniz sertifikalara sahiptirler.


 

Related posts
Bulut BilişimLinux Sistemler (OpenSource)

Ubuntu 18.04 LTS Üzerine NextCloud Kurulumu nasıl yapılır? – (Bölüm 5 AD-Ldap ile Kullanıcı Ekleme)

Bulut BilişimLinux Sistemler (OpenSource)

Ubuntu 18.04 LTS Üzerine NextCloud Kurulumu nasıl yapılır? – (Bölüm 4 Domain ve SSL Konfigürasyonu)

Bulut BilişimLinux Sistemler (OpenSource)

Ubuntu 18.04 LTS Üzerine NextCloud Kurulumu nasıl yapılır? – (Bölüm 3 Nextcloud Kurulum)

Bulut BilişimLinux Sistemler (OpenSource)

Ubuntu 18.04 LTS Üzerine NextCloud Kurulumu nasıl yapılır? – Bölüm 2 (Azure Üzerinde Ubuntu Server Kurulumu)

Portal güncellemelerinden haberdar olun!

 

2 Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir