Office 365

Microsoft Office 365 – Gelen Mail nasıl engellenir?

 
 

Office 365’te no reply gibi bir mail adresini bulunuyorsa ve bu mailden mail gönderip geri cevap mail dönülmesin istiyorsanız aşağıdaki gibi ayarları yaparak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemi mailing gibi toplu mail gönderimlerinde de kullanabilirsiniz. Şimdi aşağıdaki adımları takip edelim.

 
 

İlk olarak Admin Center’dan Etkin Kullanıcılar bölümüne giriş yapalım. Burada hangi mail adresimizde işlem yapmak istiyorsak o kullanıcıyı seçelim ve aşağıdaki resimde de görüldüğü gibi Posta Ayarları/Exchange Özelliklerini Düzenle kısmına tıklayalım.

 
 

 
 

Yeni sayfada kullanıcının Exchange ayarlarını değiştirebildiğimiz ayarlar bölümü açılacaktır. Buradan Posta Kutusu Özellikleri ve ardından sayfanın en altında bulunan İleti Teslimat Kısıtlamaları Bölümüne geliyoruz. Burada Ayrıntıları göster butonuna tıklayarak istediğimiz bölüme geliyoruz.

 
 

 
 

Açılan ayrıntılar bölümünde normalde Şu iletileri kabul et sekmesinin altında Tüm gönderenlerin iletireleri varsayılan olarak gelir. Bu ayar normal olarak maillari başka bir ayar yapmadıysak kısıtlamasız olarak almamızı sağlar fakat biz kısıtlama yapmak istiyoruz ve belirlediğimiz kullanıcılar haricinde mail gelmesini engellemek istiyoruz. Bu sayede diğer tüm gönderenlerinde mailleri rededilmiş olacak. Ben no_reply mailimi yazdım ama siz isterseniz ayar yapmak istediğiniz mail adresini de yazabilirsiniz. Adımları sırasıyla takip ederek herhangi bir mail adresi ekliyoruz. Açılan pencerede mail adresini seçtikten sonra tamam butonuna basıyoruz ve daha sonra daha önce açıılmış tüm pencereleri kaydet butonuna basarak işlemlerimizi tamamlıyoruz.

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

Yukarıdaki işlemleri yaptığımızda seçtiğimiz posta kutusuna bir mail geldiğinde aşağıdaki resimdeki gibi kural tarafından bloklandı gibi bir mail dönecek ve posta kutusuna herhangi bir mail düşmeyecek.

 
 

Şimdi denemek için bir mail gönderelim. Aşağıdaki resimdeki gibi bir deneme maili atıyorum.

 
 

 
 

Görüldüğü gibi aşağıdaki resimdeki gibi mail gönderme iznimiz olmadığından mail geri döndü.

 
 

 
 

Umarım yararlı olmuştur.

Related posts
Office 365

Microsoft 365’te Domain nasıl eklenir?

Office 365

PowerApps ile Kamera kontrolü nasıl yapılır?

Office 365

Hibrit yapıda Office 365 kullanıcıları local kullanıcılar tarafında “Send as” yetkinlendirmesi nasıl yapılır?

Office 365

Office 365'te DKIM kaydı nasıl yapılır?

Portal güncellemelerinden haberdar olun!

 

2 Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir