Genel

Kendi Siteni Kendin Koru

2017 yılının ilk etkinliğini Kırklareli Üniversitesinde yapmıştık. KLU TECHDAY . Hızımızı alamadık ve bize yine ilk etkinliği organize eden Microsoft Öğrenci Partneri Çağrı EL ve Klu TBMYO Öğretim görevlilerinden Selma BÜYÜKGÖZE 2. Etkinliği yapsak nasıl olur diyerek geldiler. Bizde kırmadık. KLU TECHDAY -2- .

Ne kadar profesyonel bir toplulukta ol sakta siber güvenlik en son kullanıcıdan en üst kullanıcıya kadar hayatımızın her alanında bizi etkileyecek derecede.

Artık nesnelerin interneti ile birçok cihazımızı internet üzerinden yönetebiliyoruz. Evimizde bulunan buzdolapları, çamaşır makineleri gibi..

Bu tip cihazlara tabi ki bizler müdahale edemeyiz. Ancak bilgimiz yok diye hiçbir şekilde siber güvenlik ile ilgilenmeyecek miyiz?

Teknik bilgimiz olmadan web sitesi açtığımızı düşünelim. E-ticaret bile yapabileceğimiz hazır içerik yönetim sistemleri var. Bunun için güvenliğimizin sağlam olduğunu müşterilerimize kanıtlamamız ve bu güveni vermemiz gerekir.

Alan adı alma işlemleri, sunucu kiralama ve yönlendirme, hazır içerik yönetim sistemleri kurulumu, güvenlik tedbirleri için kullanabilecek eklentilerin yer verildiği kitapta hazır içerik yönetim sistemi kullanan özellikle en yoğun olarak kullanılan Joomla, WordPress, E-Commcerce, Opencart gibi sistemleri online olarak genel zafiyet taraması yapabileceğiniz ve sonucunda neler olabileceğini kavrayabileceğiniz bilgileri içermekle beraber, özel bir yazılım kullanıyorsanız Windows işletim sistemi ortamında kullanabileceğiniz programlar ile genel zafiyet taramaları yapabilir, güncel açıklar hakkında bilgi edinebilir ve web sitenize bir saldırı durumunda kanuni haklarınızı, siber suçlara ile mücadele polisine başvurmadan önce yapacaklarınız öğrenebileceksiniz.

Kitap hakkında daha fazla bilgi almak için;

kodlab.com/BookDetail.aspx?ID=189727

Sipariş vermek için;

http://www.hemenbugun.com/urun/kendi-siteni-kendin-koru-on-siparis

https://www.odakitap.com/kendi-siteni-kendin-koru-selma-buyukgoze/9786052118092

https://www.babil.com/kendi-siteni-kendin-koru-kitabi-cagri-el

Related posts
GenelMS-ProjectYazılım

MS-Project ile Yazılım Projelerinin Planlanması

GenelMS-ProjectYazılım

Yazılım Projelerinin Planlanması

Genel

Sistem Destek Uzmanları için Troubleshooting

GenelYazılım

Yazılım Projelerinin Yönetimi

Portal güncellemelerinden haberdar olun!

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir