Microsoft Azure

Microsoft Azure’a göçü planlayın ve hesaplayın !

Her şey çok güzel, artık Microsoft Azure kullanacağız diyorsak ve planlamalara başladıysak önemli bir konumuz kaynak ve maaliyet hesaplamak olacak.

VMware ortamınızdaki sanal sunucuları Microsoft Azure üzerinde barındırmak istiyorsak Microsoft Azure üzerinde Migration Projesine ihtiyacımız var.

Microsoft Azure, Migration Project nedir ?

Özetle var olan VMware hostunuza kurduğunuz appliance araclığıyla Azure göç ederken lazım olan kaynakları ve önerileri sunan bir danışman araç.

Appliance deploy edildikten sonra vCenter üzerindeki ilgili hostun üzerinde bulunan bütün sanal makineler keşfedilir ve bunu Azure portal üzerinde görürsünüz. Azure’a taşımak istediğiniz makine üzerinde 2 servis kurulumu ile de makinenizi izlersiniz. Böylelikle danışman araç üzerine düşeni yapar.

İlgili VM’in Azure üzerindeki kaynak karşılığı çıkartır ve size maliyetini gösterir.  İlgili makinedeki uygulamalara göre de hangi Azure servisini kullanarak Azure’a taşıma gerçekleşebileceğini belirtir. Veritabanı sunucusu Azure Database Migration Service yada direkt sunucuyu Azure Site Recovery ile gönderebilirsiniz şekilde bilgi veriyor.

Başlayalım;

Öncelikle Azure üzerinde Migration Project oluşturulur. Oluşturulduktan sonra verilen .ova dosyası indirilip vCenter/ESX üzerinden deploy edilir. Deploy edilmiş makine açıldıktan sonra masaüstündeki “Run Collector” çalıştırılır.
Migrate1
vCenter bilgileri, Azure Migrate Project’e ait ID ve Private key ile form doldurulur.
Böylelikle vCenter ile Azure ortamı iletişimini host seviyesinde sağlar. Sanal makineler Azure üzerinde keşfedilmiş olur.

Migrate2

Keşfedilmiş makineler aralarında gruplandırma yapılabilir.

Migrate3

Gruplandırılma yapıldıktan sonra gruplara özel değerlendirmeler belirtilebilir.
Değerlendirmelerde seçenekler fazla. Bu seçeneklere göre maaliyet çıkmaktadır.  Maaliyeti TL olarak görme şansınız var. 🙂

Migrate4

Migrate5

Maaliyetler görüldüğü gibi Azure üzerinde denk gelinen sanal makine modelini görme şansı da bulunuyor. Standard_A4m_v2 gibi ..

Migrate6

Başka bir Azure yazısında görüşmek üzere, sağlıcakla kalın. 🙂

About author

Mücahid has been to work about 11 years in IT sector. He helps customers for security, backup solution and disaster recovery plans. He is working about technical at ESET Turkey. He is co-founder Unify Türkiye He loves travel, chat, coffee and music. Therefore you can find yourself in his desk
Related posts
Microsoft Azure

Microsoft Azure Active Directory Connect nasıl kurulur ve ilk ayalar nasıl yapılır?

Microsoft Azure

Azure Bastion nedir ?

Güvenlik TeknolojileriMicrosoft Azure

Azure Sentinel'e genel bakış ve yorum

Microsoft Azure

Azure Regulatory Compliance nedir?

Portal güncellemelerinden haberdar olun!

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir