Office 365

Office 365 Yammer nasıl yönetilir?

Office 365′ te Yammer Nasıl Yönetilir

Çoğu toplantıda, eğitimde yada etkinliklerde anlatmayı en çok sevdiğim uygulamalardan bir tanesi de Yammer. Kimine göre çok beğenilen, kimine göre de nefret edilen bir uygulama olsada, Office 365 Online Hizmetleri içerisinde gelen bir hizmet. Ve bende kesinlikle kullanılması gereken bir uygulama.

Kullanılması gerektiğini söylüyorsun ancak bu Yammer nasıl kullanılır nasıl yönetilir merak ediyorsanız, bu yazı tamda sizler için. Yammer Yönetim Panelini anlatmaya çalışacağım.

Yammer, Office 365 içerisinde gelen bir hizmet demiştik. Diğer tüm hizmetleri gibi Yammer’ da çeşitli ayarlamaları sistem kendisi yapmakta ve size kullanıma hazır bir uygulama sunmaktadır. Fakat şirketinizde Yammer’ ı kullanacaksanız, Nasıl yönetildiğini öğrenmek isteyebilirsiniz.

Öncelikle mevcut aboneliğinizin Office 365 Yönetim Merkezi’ ne giriş yapın. Genişletilmiş yönetim merkezlerinde “Yammer” kutucuğunu göreceksiniz.

Artık Yammer yönetim merkezindesiniz. Üst resimde kutu içerisine aldığım yerden basit ayarlamalarınız yapmaya başlayabilirsiniz.

  • Şirket Logonuz
  • Kullanıcılarınızı Ekleme
  • Kullanım ilkesi

Gibi basit konfiglerinizi buradan gerçekleştirebilirsiniz.

Yammer bizlere yönetilmesini ve ayarlarımızı yapabilmemiz için çok kolay bir Admin Paneli sunmuş. Panel’ e girer girmez ne kadar kullanıcı dostu olduğunu anlayabiliyorsunuz.

 

Kutu içerisine aldığım ayarlamalar kısmına baktığınızda, yine sizleri Yammer Ağınızın tüm konfigini yapabileceğiniz basit, anlaşılabilir bir menü göreceksiniz.

Yapılandırma    : Bu başlık altında ağınızın Temel Bilgileri, Etki Alanları, E-posta ayarları, Karşıya dosya yükleme izinleri gibi ayarlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Tasarım    : Bu alanda ise sosyal ağınızın rengini, arka rengi, üst bilgi ve logonuz gibi kişiselleştirebileceğiniz çeşitli ayarlar bulunmaktadır.

Yöneticiler    : Adı üstünde Sosyal Ağınızı yani Yammer’ ı yönetmesini istediğiniz kişilere yetki vermeniz sağlayan girişler mevcuttur.

Kullanım İlkesi    : Bu bölümde Yammer’ ın kullanım ilkesini ayarlayabilirsiniz. Şirket içi ilkeleriniz Yammer içinde uygulayabilrsiniz.

Dış Ağlar ve Ağ Geçişi    : Bu sekmelerde ise, farklı Yammer kullanıcılarının ağınıza erişim erişemeyeceği, mevcutta kullandığınız etki alanları arasında geçişler yapabileceğiniz ayarlar bulunmaktadır.

Konfigürasyonumuz devam ederken, Kullanıcılar kısmına çok fazla değinmeyeceğim. Ancak kısa bir bilgilendirme yapmam gerekirse, Kullanıcılar bölümünde, şirket içi ve şirket dışı kişileri davet edebilir, Kullanıcıların etkinliklerini görebilir, toplu güncelleştirmeler gönderebilirsiniz.

En önemlisi her kullanıcının kendi profillerini ayarlarken sizlerin belirlediği kuralların dışına çıkmaması için Profil Alanları kısmından şirketinize özgü bir alan yaratabilirsiniz.

İçerik ve Güvenlik bölümünde neler yapabileceğimize bakalım.

Anahtar Sözcükleri İzle    : Bu alana yazacağınız her kelime, tüm Yammer ağınızda paylaşılan kelimler içerisinde aranacak ve belirtmiş olduğunuz mail adresine bilgilendirme yapacaktır. Böylelikle sosyal ağınızda istemediğiniz kelimleri takip edebilecek ve kimin paylaştığını görebileceksiniz.

Güvenlik Ayarları    : Burada, Office 365 panelinde uyguladığınız güvenlik ayarlarınız varsa otomatik olarak yansıyacaktır. Yada Yammer’ a özel ayarlamalarınızı yapabilirsiniz.

Ağ Verilerini ve Kullanıcı Verilerini dışarı aktarma kısmını geçiyorum. Verileri dışarı aktarmak istediğinizde bu sekmeden tüm verileri raporlar halinde alabiliyorsunuz.

Veri Bekletme İlkesi    : Burada 2 adet ilke bulunmaktadır. Verileri Kalıcı olarak sil yada Geçici olarak sil. Veriler kalıcı olarak silinirse yukarıda bahsettiğim dışarı aktarma işleminde veri dışarı gelmez. Geçici olarak silinirse, kullanıcılar veriyi göremez ancak dışarı aktardığınızda görebilirsiniz.

Anlatımım sona gelirken şunu söylemek isterim ki; şirketiniz de Yammer kullanmanız, hem şirket içi iletişimi hem dayanışmayı hemde ekip ruhunu arttıracaktır.
Yammer üzerinde, İnsan Kaynakları biriminiz bir duyuru paylaşabilir, anket gerçekleştirebilir. Muhasebeniz bildiri yayınlayabilir.
Bu ve buna benzer sebepler nedeniyle YAMMER kullanabilirsiniz.

 

Related posts
Office 365

Microsoft 365’te Domain nasıl eklenir?

Office 365

PowerApps ile Kamera kontrolü nasıl yapılır?

Office 365

Hibrit yapıda Office 365 kullanıcıları local kullanıcılar tarafında “Send as” yetkinlendirmesi nasıl yapılır?

Office 365

Office 365'te DKIM kaydı nasıl yapılır?

Portal güncellemelerinden haberdar olun!

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir