Office 365

Microsoft OneDrive ile masaüstünüzü, belgelerinizi ve resimlerinizi nasıl yedeklersiniz?

Microsoft OneDrive’ da bilgisayarınızda üç önemli klasörü varsayılan olarak belirleyip, yedekleyebilir ve koruyabilirsiniz.
Bu klavuz ile nasıl yapılacağını adım adım göstermeye çalışacağım

Microsoft OneDrive, belirli klasörleri ve dosyalı yedeklemek, senkronize etmek ve paylaşmak için dizayn edilmiş harika bir uygulamadır. Bu uygulama ile tüm verilerinize her yerden erişebilir ve zaman kaybetmeden çalışabilirsiniz. Ayrıca bilgisayarınızdaki verilerin de bir yedeğini almış olursunuz.

OneDrive’ daki klasör koruma özelliği ile masaüstünüzü, belgelerinizi ve resimlerinizi varsayılan konumlarından yedekleyebilirsiniz. Bu datalar sadece Çevrimiçi OneDrive klasörünüze yedeklenmez ayrıca senkron olarak çalışır. Ve internet sağlanan her ortamdan verilerinize kolaylıkla erişebilirsiniz.

Öncelikle bilgisayarımızdan OneDrive uygulamasına ayarlar tabından giriş yapalım ve aşağıdaki gibi “Update Folder”a tıklayalım.

 

    Varsayılan olarak Masaüstü, Belgeler ve Resimler seçili olarak gelecektir. Yedeklemek istemediğimiz klasörün üzerine tıklayarak seçimi kaldırabiliriz. Ve sonrasında “Start Protection” diyebiliriz.

Sonrasında OneDrive sizin için klasör korumasını ayarlayacak ve korumanın başladığını gösteren bir pencere açılacak. Klasörler yedeklenirken OneDrive penceresini kapatabilir yada yedeklenen klasörleri ve dosyaları izlemek için “View Sync Progress” Senkronizasyon İlerlemesini Görüntüle düğmesine tıklayabilirsiniz.

 

Senkronizasyon izlemeyi seçtiyseniz, aşağıdaki gibi bir pencere açılır ve tüm dosyaları buradan takip edebilirsiniz.

Yedekleme ve Senkronizasyon tamamlandıktan sonra herhangi bir cihazdan yada browser’ dan OneDrive oturumunuzu açın. Ve eklediğiniz tüm klasörlere erişim sağlayın.

Eğer Klasör korumasını belirli bir klasör yada tüm klasörleriniz için iptal etmek isterseniz OneDrive uygulamasında Otomatik Kaydetme sekmesinden kapatabilirsiniz. O zamana kadar yedeklenen klasör ve dosyalar OneDrive alanınızda yedeklenir. Ancak daha sonra yapacağınız işlemler Senkronize edilmez.

Related posts
Office 365

Microsoft 365’te Domain nasıl eklenir?

Office 365

PowerApps ile Kamera kontrolü nasıl yapılır?

Office 365

Hibrit yapıda Office 365 kullanıcıları local kullanıcılar tarafında “Send as” yetkinlendirmesi nasıl yapılır?

Office 365

Office 365'te DKIM kaydı nasıl yapılır?

Portal güncellemelerinden haberdar olun!

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir