Office 365

Office 365 ATP Güvensiz Bir Ek Geldiğinde Uygulanacak Aksiyonların Belirlenmesi

    Yazımıza başlamadan önce Advanced Threat Protection (ATP) hatırlatmak isterim. Linke tıklayarak bilgi edinebilirsiniz. Gün içerisinde bir çok e-posta almaktayız. Bulardan bir çoğu günümüzde zararlı ekler içermektedir. Bu tarz durumlardan korunmak adına Advanced Threat Protection (ATP) kullanmanızda yarar vardır. Gelen ekler dediğim gibi hiçte masum olmayabilir belki gelen link bir word belgesi olabilir makrolarla cihazınızı exploit ederek (sömürerek) cihazınızdan bilgi toplayabilir veya kötü niyetli biri sizi botnet ağına dahil ederek zombi bir pc olarak kullanılmasını sağlayabilirler. Senaryolar çoğoltılabilir. Bu tarz bir durumdan son kullanıcılarınızın etkilenmemesi adına güvensiz bir ek geldiğinde ATP’nin sizin için nasıl bi aksiyon alması gerektiğini belirleyebilirsiniz. Yazımızı okumaya devam edelim.

Öncelikle portal.office.com adresi üzerinden office 365 admin hesabımızla yönetim merkezine giriş yapalım. Ardından Exchange Online Yönetim merkezine girelim. Sırasıyla aşağıda ki adımları uygulayalım.

  • Gelişmiş Tehditler tıklayalım.
  • Güvenli ekler bölümüne geçelim.
  • Eğer SharePoint,OnDrive ve Microsoft Teams içerisinde bulunan dosyalarında korunmasını istiyorsak ATP’yi etkinleştirebiliriz.
  • Son olarak (+) butonuna tıklayarak yeni bir güvenli ekler ilkesi oluşturalım.

Yukarıda ki görselde ilkemize bir isim vererek ayarlar bölümüne geçelim.

Güvensiz bir ek geldiğinde nasıl bir aksiyon almak istiyorsak ilgili seçeneği seçmemiz gerekmektedir. İsterseniz gelen güvensiz bir eki başka bir e-posta adresinede gönderebilirsiniz. Şunu özellikle hatırlatmak istiyorum. Eğer gelen güvensiz eki analiz edecekseniz, muhakkak dikkakli olun eğer bu konularda tecrübeniz yoksa bence hiç ellemeyin. Aksi durumda başınızı belaya sokabilirsiniz. Son olarak uygulananlar bölümüne gelerek imlere uygulanamsını istiyorsunuz kullanıcı mı yoksa bir etki alanımı olacak bunlarıda belirledikten sonra kaydet butonuna basarak oluştrduğumuz ilkeyi devreye sokabiliriz. Böylelikle ATP sayesinde local yapımız olsun son kullanıcılarımız olsun gelebilecek zararlı yazılımlardan korunmuş olacaklardır.

Başka yazılarda görümek üzere…

Related posts
Office 365

Microsoft 365’te Domain nasıl eklenir?

Office 365

PowerApps ile Kamera kontrolü nasıl yapılır?

Office 365

Hibrit yapıda Office 365 kullanıcıları local kullanıcılar tarafında “Send as” yetkinlendirmesi nasıl yapılır?

Office 365

Office 365'te DKIM kaydı nasıl yapılır?

Portal güncellemelerinden haberdar olun!

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir