Microsoft Azure

Azure Regulatory Compliance nedir?

IT Pro tarafı için prosedürler her zaman can sıkıcı olmuştur. Tabii her ne kadar sıkıcı olursa olsun; kanuni olarak kurumların yerine getirmesi gereken bir yaptırımdır.

Örneğin; 2014’teki düzenleme sonrasında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Petrol, Elektrik, Doğalgaz gibi sektörlerde faaliyet gösteren firmalara ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemine sahip olmaları şart koşulmuştur. Sektörel olarak bu durum sürekli genişletilmektedir.

Bu sürecin BT tarafında bir çok yükümlülüğü bulunmaktadır ve Azure kullanıyorsanız size yeni bir özellikten bahsetmek istiyorum.

Kısa bir süre önce “Önizleme” şeklinde Azure Security Center > Regulatory Compliance ile birlikte Azure kaynaklarınızın Azure CIS, PCI DSS 3.2, ISO 27001, ve SOC TSP gibi standartlara uygunluk durumu hakkında sizi bilgilendiriyor.

Aşağıdaki twitte Sevgili @Yuri bir demo paylaştı. Hızlıca görüntüleyebilirsiniz.

Şuan itibariyle Azure CIS, PCI DSS 3.2, ISO 27001, ve SOC TSP standartları destekleniyor. 

Regulatory Compliance

Yukarıdaki görselde gördüğü üzere hangi standartlara, hangi Azure kaynağının uymadığını görebilir ve bunları uygun hale getirmek için hızlıca aksiyon almanızı sağlıyor.

Azure kullanıyor ve standart sürecine başlamışsanız işler sizin için daha kolay..

About author

Mücahid has been to work about 11 years in IT sector. He helps customers for security, backup solution and disaster recovery plans. He is working about technical at ESET Turkey. He is co-founder Unify Türkiye He loves travel, chat, coffee and music. Therefore you can find yourself in his desk
Related posts
Microsoft Azure

Microsoft Azure Active Directory Connect nasıl kurulur ve ilk ayalar nasıl yapılır?

Microsoft Azure

Azure Bastion nedir ?

Güvenlik TeknolojileriMicrosoft Azure

Azure Sentinel'e genel bakış ve yorum

Microsoft Azure

Azure Migrate ve ASR üzerine bir kaç not..

Portal güncellemelerinden haberdar olun!

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir