Tebrik & ÖdülUnify Türkiye

Bir MVP daha.. Yiğit ÖZAKSÜT – Developer tarafında MVP seçildi!

Merhaba,

Bu gün yaşadığımız mutluluğu sizlerle de paylaşmak istiyoruz. Xamarin tarafında bir çok etkinliği olan ve ekibimizin parçası Yiğit ÖZAKSÜT, Visual Studio and Development tarafında MVP ödülüne layık görüldü.
UnifyTR ekibi olarak başarılarının devamını diliyoruz.

Yiğit Özaksüt kimdir ? (kendi kaleminden okuyalım.. 🙂 )

2008 yılından beri yazılım sektörü içerisindeyim.Genellikle .Net uygulamaları geliştiriyor olsamda, yazılım dünyasının gerçekleriyle bir çok teknoloji tanıma ve kullanma fırsatım oldu.

Yazılım Mühendisliği bölümünde yüksek lisans yapmaktayım. Data-Mining ve Neural Network alanlarında çalışmalar yapıyorum. Son zamanlarda en büyük hobim olan mobile development alanında Xamarin ile çalışmalar gerçekleştirmekteyim ve Xamarin Türkiye platformu’nun kurucusuyum.

 


Bu sebeple “MVP nedir ve nasıl olunur” konusuna kısaca değinelim ..

MVP programı, 1990′larin başından beri Microsoft ürünlerinden özel olarak bir tanesinde uzmanlaşmış profesyonelleri, yapmış oldukları yüksek sayıda gönüllü online ve offline aktiviteleri ve Microsoft’a olan bağlılıklarını gözeterek yapılan bir değerlendirme sonrası MVP ünvanıyla ödüllendiren bir programdır.

MVP’ler experi oldukları ürünle ilgili derin teknik bilgilerini, gerçek dünya deneyimlerini ve tarafsız, nesnel geribildirimlerini online ve offline platformlarda paylaşarak insanların teknolojiyi kullanım seklini geliştirmelerine yardımcı olurlar. Teknik topluluklarda aktif olarak paylaşımda bulunan 100 milyon kullanıcının 4000 kadarı Microsoft tarafindan tanınmış MVP’lerdir.

MVP adayları genel olarak liderlik ozelliği sergilemiş teknik topluluk üyeleri, eski ve yeni MVP’ler ve Microsoft personeli tarafından nomine edilir. Adaylar oldukça zor bir değerlendirme sürecinden geçerler. Her aday experi olduğu ürün ve son 12 ay içinde yapmış olduğu gönüllü aktiviteleriyle MVP program yöneticileri ve ürün gruplarından oluşan bir panel tarafından değerlendirmeye alınır. Panel değerlendirme süreci boyunca adayın aktivitelerinin kalitesini, miktarını, ve yapılan aktivitelerin teknik topluluklar üstünde yarattığı etkiyi göz önünde bulundurur. Her nominasyon döneminde aktif MVP’ler de yeni MVP’ler kadar dikkatli bir inceleme ve değerlendirme sürecinden geçerler.

Unify Türkiye ekibi Yiğit’e bundan sonraki çalışmalarında başarılar diler. 🙂

About author

Mücahid has been to work about 11 years in IT sector. He helps customers for security, backup solution and disaster recovery plans. He is working about technical at ESET Turkey. He is co-founder Unify Türkiye He loves travel, chat, coffee and music. Therefore you can find yourself in his desk
Related posts
SeminerlerUnify Türkiye

UnifyTR - Cloud Vision Connect Etkinliği Özeti

SeminerlerUnify Türkiye

Cloud Vision Connect Etkinliğine Davetlisiniz

SeminerlerUnify Türkiye

2 Mayıs - Technology Talk Show - İstanbul Üniversitesi

Tebrik & Ödül

Gokan OZCIFCI Regional Director (RD) Unvanına Layık Görüldü

Portal güncellemelerinden haberdar olun!

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir