Server 2016

Sunucularınızı Web’den Yönetin, Project “Honolulu” nedir?

Merhaba,

Kısa zaman önce duyurulan ve 22/07/2017 tarihinde technical preview sürümüyle yeni sunucu yönetim yazılımı kullanıma sunuldu.
https://www.microsoft.com/en-us/evalcenter/evaluate-windows-server-honolulu adresinden indirebilirsiniz.

Project Honululu ne yapıyor?

Özetle; Server Manager üzerinde yapabileceğiniz herşeyin yanı sıra, Sertifikalar, Aygıtlar, Olay Görüntüleyici, Dosyalar, Windows Firewall, Lokal Kullanıcı ve Gruplar, Ağ, Görev Yöneticisi, Kayıt Defteri gibi bir çok şeyi görüntüleyebilir ve yönetebilirsiniz. Microsoft Ignite ile tanılan bu yeni deneyim; web arayüz ile heryerden erişim yapmanıza ve yönetmenize olanak sağlıyor.

Kurulumu çok basit olması ile birlikte desteklenen işletim sistemleri; Windows Server 2012, Windows Server 2012 R2, Windows Server 2016 ve Windows 10’u destekliyor.
Detayları ve kullanımı hakkında https://docs.microsoft.com/en-us/windows-server/manage/honolulu/deployment-guide adresinden bilgi alabilirsiniz.

Beni çok etkileyen kısım ise tek bir yerden bütün sunucuların yönetilmesi ve Hyper-V rolü etkinleştirilmiş sunucu üzerindeki bütün VM’ler hakkında da ayrıca bilgi alabiliyorsunuz.

Microsoft Ignite ile gelecek olan yenilikleri yakından takip edip, sizlere paylaşacağız.

About author

Mücahid has been to work about 11 years in IT sector. He helps customers for security, backup solution and disaster recovery plans. He is working about technical at ESET Turkey. He is co-founder Unify Türkiye He loves travel, chat, coffee and music. Therefore you can find yourself in his desk
Related posts
Server 2016

Microsoft Server 2016 Active Directory Yönetimi nasıl yapılır?

Server 2016

Active Directory Right Management Servis kurulumu ve konfigürasyonu nasıl yapılır?

Server 2016

Windows’da Updateler toplu olarak nasıl silinir? (.bat)

Server 2016

Remote Task Kill nasıl çalışır?

Portal güncellemelerinden haberdar olun!

 

3 Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir