Server 2019

Windows Server 2019’da WAC ile Azure’a hızlıca Point to Site VPN nasıl oluşturulur?

Merhaba,

“Nasıl yapılır” içeriği paylaşmayalı uzun zaman oldu. Windows Server 2019 geçtiğimiz Mart ayında duyulmuştu. Ana hatları ile Hybrid, Security, Application Platform ve Hyper-converged infrastructure alanlarında çalışmalar devam ediyor.

Bunun yanında ise yine yakın zamanda Project Honolulu adıyla çıkıp “Windows Admin Center ” olarak evrilen tool ile tanıştık. Bunun ne olduğu ve ne yaptığı hakkındaki önceki yazıma buradan bakabilirsiniz.

2017 Temmuz’dan beri geliştirilmeye devam ediliyor. Bu gün 1.1.26146.0 versiyonunu kullanarak bir özellikten bahsedeceğim.  Bu özellik Windows Server 2019 için Top 10 Networking özelliklerinden birisi durumunda.

Eğer Azure’a Point to Site VPN ile bir uç nokta bağlayacaksak bir kaç işleme ihtiyacımız var. Hali hazırda olan Virtual Network’e  virtual network gateway oluşturmak, bağlanılacak uç nokta için sertifika oluşturmak ve sertifikaları export/import etmek gerekiyor. Bu işlemler en iyi ihtimal ile 20-25 dakikalık bir süre alıyor.

Windows Admin Center ile bu işlemler daha da kolaylaştı, WAC sizin adınıza bu işlemleri 5-6 adım ile gerçekleştirebiliyor.

Başlayalım!

Windows Admin Center üzerinde öncelikle “Network” sekmesinde “Add Azure Network Adapter (Preview)”diyerek açılan menüde Azure hesabınıza ait seçimleri gerçekleştirin.

Not: Bu işlemlerden önce WAC uygulamasına Azure Active Diretory üzerinden erişime izin vermenizi isteyecektir. 

1

İşlemler sonrasında Virtual Network Gateway için kurulumu bekliyoruz. Bu süre 10/15 dakika sürebiliyor. İşlem sonrasında Point to Site VPN’nin kurulduğunu görebilirsiniz.

2-2

 

About author

Mücahid has been to work about 11 years in IT sector. He helps customers for security, backup solution and disaster recovery plans. He is working about technical at ESET Turkey. He is co-founder Unify Türkiye He loves travel, chat, coffee and music. Therefore you can find yourself in his desk
Related posts
Server 2019

IIS üzerinde HTTP Header Güvenliği nasıl yapılır?

Server 2019

Windows Server 2019’da Active Directory nasıl kurulur?

Server 2019

Windows Server 2019 kurulumu nasıl yapılır?

Portal güncellemelerinden haberdar olun!

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir