Office 365

Ürün Anahtarı Kullanarak Office 365 Ürünlerini Etkinleştirme (Open Lisans)

Office 365 ürünlerini yıllık olarak kiralama yapıyorsak (Open Lisans için çerli) Her sene yeniden ürünü alıp etkinleştirmemiz geekmektedir. Etkinleştirme işlemi yapılmadıysa bir müddet sonra azaltılmış işlevsellikle ürünü kullanmaya devam edeceğiz. Hala bir etkinleştirmeye tabi tutulmadıysa ürün devre dışı kalacak ve kullanıcılarımız hizmetti kullanamayacaklardır. Bir kaç şekilde Office 365 ürünümüzü etkinleştirebilirz. Bunlardan biriside ürün anahtarı kullanarak etkinleştirmedir. Bunun için öncelikle office.com/setup365 linkini ziyaret etmeniz gerekmektedir.

 
 

 
 

Linki açtığınızda yukarıda ki ekran sizi karşılayacaktır. Office 365 admin hesabınızla oturum açın. (daha önceden bir Office 365 hesabı oluşturmuş olmanız gerekmektedir.)

 
 

 Daha önceden elde etmiş olduğunuz Office 365 ürün keyini koplayn. Bu sayfaya erişebilmek için VLSC sayfasından ürünü bularak içerisinde bulunan linke tıklayın. Yönergeleri düzgün bir şekilde takip ettiğinizde yukarıda ki sayfa açılacaktır.

  
 

 
 

Ilgili ürüne ait keyi girdiğinizde sistem kontrol edecektir. Almış olduğunuz ürün ve kullanıcı sayısı doğru ise ileri tıklayarak yönergeleri izlemeniz gerekmektedir.

 
 

Birden fazla ürünü aynı anda etkinleştirmek isterseniz. Başka bir rün anahtarı ekle linkine tıklayarak kiralamış olduğunuz ürünlere ait keylerin girişini sağlayarak ürünlerinizi etkinleştirebilirsiniz.

 
 

 
 

Son olarak yukarıda ki adımları takip ederek lisans sürenizin 1 yıl daha uzadığınız görebilirsiniz. Eğer tarihte bir yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız. (arada büyük bir fark varsa)  muhtemelen yanlış bir şekilde etkinleştirme yapmış olabilirsiniz. Microsoft tarafına case açmanız iyi olacaktır. Bu tarz problemlerle karşılaşmak istemiyorsanız CSP üzerinden ürünü kiralamanız daha mantıklı olacaktır. Detaylarını çalıştığınız servis sağlayıcılarından öğrenebilirsiniz.

Related posts
Office 365

Microsoft 365’te Domain nasıl eklenir?

Office 365

PowerApps ile Kamera kontrolü nasıl yapılır?

Office 365

Hibrit yapıda Office 365 kullanıcıları local kullanıcılar tarafında “Send as” yetkinlendirmesi nasıl yapılır?

Office 365

Office 365'te DKIM kaydı nasıl yapılır?

Portal güncellemelerinden haberdar olun!

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir