Exchange ServerOffice 365

Exchange Online’da SPAM Gönderen ve Blok listesinde olan kullanıcı listeden nasıl kaldırılır?

Yazıya başlarken konu başlığını Office 365 mi yazsam Exchange Online mı yazsam gibisinden kararsız kaldım ama Exchange Online karar verdim. Konunun daha net anlaşılabilmesi adına. J Dikkat ederseniz başlıkta çok uzun sebebi insanların konuyu daha çabul anlaması ve ona göre aksiyon alması için uzun yazdım. J Konumuza dönecek olursak bazı sebeplerden ötürü Office 365 kullanan yani Exchange Online kullanan kullanıcılar Microsoft tarafında SPAM listelerine düşmekteydi. Bunun en büyük sebeplerinden birisi kullanıcının ya mailing yapması ya da hesabın bir şekilde ele geçirilerek SPAM basmasından kaynaklı kullnıcını engellemesi ile sonuçlandırılabiliyordu. Bloklanan kullanıcının bloğunu kaldırabilmek için https://sender.office.com/ adresine girerek kullanıcımızı SPAM listesinden çıkmasını sağlamak adına başvuruda bulunuyorduk. Şimdi işler biraz değişti. Artık bu işlemi Office 365 Güvenlik ve Uyumluluk portalı üzerinden yapabiliyoruz. İsterseniz bunu ufak bir uygulama ile anlatmaya çalışayım.

Portal.office.com üzerinden admin hesabımızla griş yaptıktan sonra güvenlik ve Uyumluluk merkezine giriş yapalım. Yukarıda ki görselde ki adımları uygulayalım. Eğer burada ki adımları göremiyorsanız. Direk aşağıda paylaştığım link üzerinden giriş yapablirsiniz.

https://protection.office.com/?rfr=AdminCenter#/restrictedusers

Kısıtlı kullanıcılar bölümüne girdiğimizde kullanıcımızın ne tür bir işlem yaptığınıda görebiliriz. Kullanıcıyla alakalı neden böyle bir durumun olduğunu çözdükte sonra Engellemeyi kaldır butonuna basalım. Böyle söylememin sebebi eğer kullanıcıda bir sıkıntı var ise çözmeden engellemeyi kaldırırsak muhtemelen bir döngü içerisine gireceğiz.

Engellemeyi kaldır dedikten sonra yukarıda ki menü bizi karşılayacak bize bir kaç öneri veriyor isterseniz kulak verin. J İleri butonuna basalım.

 

Neler yapmamız gerektiği konusunda bize bir kaç uyarıda bulunuyor. Muhakkak kullanıcılarınızda MFA etkinleştirin. Kullanıcının hesabı çalınması durumda kötü niyetli arkadaşlar herhangi bişey yapamayacaklar. (tabii kullanıcının telefonunuda ele geçirmedilerse J Son olarak Kullanıcınn engelini kaldır butonuna basalım.

İlgili kullanıcının kısıtlamasının kaldırılması yaklaşık bir saat sürecektir. Yukarıda ki uyarıyada evet devemi unutmayalım.

Başka yazılarda görüşmek üzere…

Related posts
Office 365

Microsoft 365’te Domain nasıl eklenir?

Office 365

PowerApps ile Kamera kontrolü nasıl yapılır?

Office 365

Hibrit yapıda Office 365 kullanıcıları local kullanıcılar tarafında “Send as” yetkinlendirmesi nasıl yapılır?

Office 365

Office 365'te DKIM kaydı nasıl yapılır?

Portal güncellemelerinden haberdar olun!

 

1 Comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir